Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking lamellar schaalpantser Visby

Viking lamellar schaalpantser Visby

Vanaf € 399.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HV-25526n20-1

Viking lamellar schaalpantser Visby.

Groot M € 399,95

Groot L € 422,95

Groot XL € 455,95

Dit lamellaire pantser bestaat uit honderden gesegmenteerde en in elkaar grijpende ijzeren platen, gebonden en aan elkaar geregen met een dik leren koord.

Het pantser is afgezet met dik suède en de binnenkant van de schouders zijn gevoerd met leer om schuren tegen je quilt of kleding eronder te voorkomen.

Dit pantser is gemakkelijk aan te trekken en past zich gemakkelijk aan je maat aan met dubbele split zijkanten en veters aan de zijkant.

Houd er rekening mee dat de pantsertassen (dijplaten) apart verkrijgbaar zijn.


Details:

Lamellaire bepantsering om het bovenlichaam van de krijger te beschermen

Materiaal: 20 gauge / 0,912 mm zacht staal

Een mededeling:

Het is gebruikelijk dat dit pantser aan de randen opgedroogde bruinachtige olie heeft. Deze is met minder moeite schoon te maken, bijvoorbeeld met een staalborstel. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de leren koorden niet worden beschadigd door grondige reiniging. Dit pantser is aanzienlijk geconserveerd met olie. Dit is met opzet gedaan om corrosie tussen de vinnen tijdens het transport te voorkomen. Houd er rekening mee dat het dragen van dit pantser uw basiskleding waarschijnlijk zal bevuilen.

Een van de meest aansprekende kenmerken van dit lamellaire pantser is de voorziening van zes schouderstukken (elk 3) voor vaste bevestiging (de lamellaire schouderstukken worden apart verkocht).