Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Langsax mes met leer bekleed handvat en Schede

Viking Langsax mes met leer bekleed handvat en Schede

€ 99.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0116202500

Viking Langsax mes met leer bekleed handvat en Schede.

Dit Viking Age saxmes (ook wel Skramasax genoemd) heeft een lang EN45 verenstalen lemmet met een sterke rug, spitse punt en dubbele voller. De snijkant is niet geslepen en de doorlopende mesdoorn is aan de pommel geklonken.

Het gevest bestaat uit een sterke, korte, ovaalvormige bewaker, een eendelige pommel in de stijl van de late Vikingtijd, en een houten kerngreepgedeelte strak omwikkeld met bruin leer. De pareerstang en pommel zijn beide gegoten uit staal en geblauwd, wat het handvat een echte eyecatcher maakt en het vroegmiddeleeuwse mes een rustiek karakter geeft.

De Viking lange sax wordt geleverd met een robuuste, hoogwaardige schede van bruin, plantaardig gelooid leer met een mooie gevlochten naad. Twee riemlussen zorgen ervoor dat de sax in typische Vikingstijl horizontaal aan de riem kan worden gedragen.

Er wordt op gewezen dat deze Vikingbijl niet geschikt is voor de strijd. Het is ontworpen als verzamelobject of decoratief object, maar is ook ideaal als rekwisiet (bijvoorbeeld om je kostuum af te maken) en zal je transformatie tot een trotse Noordse krijger gewoon perfect maken!


Details:

- Materiaal: lemmet van verenstaal EN45 (koolstofstaal, niet roestvrij), beschermkap en pommel van gietstaal    (geblauwd), greep van hout met lederen omhulsel

- Totale lengte: ca. 63 cm

- Lemmetlengte: ca. 48 cm

- Lemmetdikte: ca. 4,5 mm / 3 mm voor de punt (snijrand ca. 1 mm)

- Max. bladbreedte: ca. 4 cm (ca. 3,4 cm bij de beschermkap)

- Lengte handgreep: ca. 15 cm (handgreepsectie ca. 10,5 cm)

- Zwaartepunt: ca. 7 cm voor de beschermkap

- Gewicht: ca. 1,04 kg (ca. 1,2 kg met schede)

- Leren schede met draagriemen


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. We raden aan om het Vikingmes regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalwaren.