Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Langsax, Viking saxmes, benen handvat met Noorse raven Hugin en Munin

Viking Langsax, Viking saxmes, benen handvat met Noorse raven Hugin en Munin

€ 129.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0116202400

Viking Langsax, Viking saxmes, benen handvat met Noorse raven Hugin en Munin.

Dit saxofoonmes uit de Vikingtijd (ook wel gebroken rugsax genoemd vanwege de speciale vorm van het lemmet) heeft een lang, handgesmeed koolstofstalen lemmet met een sterke rug. Het is niet volledig gepolijst en het lemmet vertoont nog de smeedzwarte schaallaag en sporen van smeedwerk, wat het mes een rustiek, authentiek karakter geeft.

Het opvallende, absoluut verbluffend mooie handvat is gemaakt van bot, gepolijst en prachtig gegraveerd met Odins twee koeriersraven, Hugin en Munin (of Huginn en Muninn) en hun namen in Noorse runen. In de Noorse mythologie vliegen de raven over Asgard en Midgard en keren 's avonds terug naar de vader van de goden (ook wel Hrafnáss, de "ravengod" genoemd) om hem alles te vertellen wat ze hebben gezien en gehoord. Het paar vogels is een terugkerend motief in kunst uit de Keltische en Vikingtijd.

De Viking lange saxofoon wordt geleverd met een prachtige schede gemaakt van sterk, plantaardig gelooid leer met met de hand in reliëf gemaakte knoopontwerpen in Scandinavische stijl en messing beslag met antieke afwerking, inclusief twee ophangringen. Het op het handvat afgebeelde vogelmotief komt aan één kant van de schede terug. Elke raaf hier is gegoten uit messing en vastgemaakt met klinknagels.

Hoewel het Viking mes volledig functioneel is, is alleen de snijkant geslepen. Indien nodig zou het moeten worden geslepen om de scherpte te verbeteren. Houd er rekening mee dat deze Skramasax in de eerste plaats is ontworpen als verzamel- of decoratief item en niet geschikt is voor tentoonstellingsgevechten!


Details:

- Materiaal mes: koolstofstaal (niet roestvrij)

  Materiaal handgreep: dierlijk bot

- Totale lengte: ca. 48 cm

- Lemmetlengte: ca. 33 cm

- Lemmetbreedte: ca. 3,5 cm

- Lemmetdikte: ca. 4 mm (ca. 3 mm vanaf de punt)

- Gewicht: ca. 575 g (ca. 855 g met schede)

- Schede van leer en messing met draagringen


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Houd er rekening mee dat bot een natuurproduct is en dat afwijkingen in kleur en/of nerf heel normaal zijn. Aangezien het mes volledig met de hand is gemaakt, kunnen de versieringen bovendien enigszins verschillen van stuk tot stuk. Daarom zijn geen twee handvatten hetzelfde op deze Viking-bijl, en de bovenstaande illustraties zijn alleen voor illustratieve doeleinden.