Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Mammenbijl 10e eeuws, met Decoratieve Etsen

Viking Mammenbijl 10e eeuws, met Decoratieve Etsen

€ 99.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMSPQR-WP279

Viking Mammenbijl 10e eeuws, met Decoratieve Etsen.

De Mammen-bijl werd teruggevonden op een 10e-eeuwse grafheuvel in Mammen in Jutland, Denemarken, en wordt beschouwd als een van de opmerkelijkste en mooiste archeologische vondsten uit de Vikingtijd. De gelijknamige kunststijl uit de Vikingtijd dankt zijn naam aan dit unieke juweeltje.

Het graf waar de Vikingbijl vandaan komt, dateert van rond 970/971 na Christus en was waarschijnlijk de laatste rustplaats van een man met een hoge, zelfs prinselijke status. De kleine ijzeren bijl was rijkelijk versierd met gravures ingelegd met edele metalen, wat suggereert dat het misschien een ritueel of ceremonieel wapen was in plaats van alleen maar een strijd- of werpbijl.

Het originele stuk en vele andere accessoires en textielresten van het zogenaamde Mammen Fund of Mammenfund (Deens: Mammenfundet) zijn te zien in het Deense Nationale Museum (Nationalmuseet) in Kopenhagen.

De hier aangeboden Vikingbijl is een nabootsing van enkele van de gegraveerde motieven die het originele artefact sieren. De koolstofstalen bijlkop heeft een ongeslepen rand van ca. 10,5 cm en is gemonteerd op een houten steel van ca. 60 cm.


Er wordt op gewezen dat deze vroegmiddeleeuwse bijl niet geschikt is voor veldslagen, maar vooral is ontworpen als verzamelobject of decoratief object. Het is ook ideaal als rekwisiet, bijvoorbeeld om je Vikingkostuum compleet te maken.


Details:

- Materiaal: ongeslepen mes van koolstofstaal (niet roestvrij!), schacht van essenhout

- Totale lengte (schacht): ca. 60 cm

- Bijlkop: ca. 16 x 10,5 cm

- Bladdikte: ca. 1,8 cm aan de basis / ca. 0,3 cm voor de snijkant

- Schachtdikte: ca. 3,5 x 2,5 cm

- Gewicht: ongeveer 760 g

- Levering ZONDER schede


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden u aan het lemmet regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalproducten.