Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Vikingmes van Damaststaal in 256 lagen met Schede

Vikingmes van Damaststaal in 256 lagen met Schede

€ 269.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0564000236

Vikingmes met Damaststaal lemmet en houten handvat met schede.

Dit handgemaakte Viking Age mes (Sax) heeft een scherp lemmet van 256-laags Damascus staal en een handvat van hout met eindkap en ferrule van messing.

De leveringsomvang omvat een prachtige schede van gelooid leer met rijkelijk versierd messing beslag.

Dankzij twee leren lussen die aan messing ringen zijn bevestigd, kan het mes in de typische Viking-stijl horizontaal aan de riem worden gedragen.

Opgemerkt moet worden dat het mes scherp en volledig functioneel is.

Het mes is daarom niet geschikt voor tentoonstellingsgevechten en is alleen bedoeld als verzamelobject of decoratief object!

De term Damascus-staal, Damascus-staal of gewoon Damascus beschrijft een composietstaal gemaakt van twee of meer verschillende staalsoorten.

De naam is afgeleid van de Syrische stad Damascus, die wordt beschouwd als het voormalige bolwerk en de oorsprong van de staalproductie in Damascus.

Typisch worden een hard staal met een hoog koolstofgehalte en een zacht staal met een laag koolstofgehalte samengebracht door herhaaldelijk vuurlassen en vouwen.

Het koolstofrijke staal zorgt voor een grotere hardheid, een betere hardbaarheid en een langere snijkantvastheid, terwijl het zachtere staal het lemmet meer elasticiteit en een grotere breeksterkte geeft.

Met deze technologie, ontstaan in een tijd van slechte en veranderende staalkwaliteiten, kan men de positieve eigenschappen van de verschillende staalsoorten combineren.

Door de verschillende kleuren met wisselend koolstofgehalte zijn er ook indrukwekkende patronen van afwisselende lagen, bijvoorbeeld getwist, als zogenaamde.

Torsiedamast, of in rozedamast.

Niet in de laatste plaats vanwege deze patronen werd aan de Damascus-bladen van de Middeleeuwen een inherente magie toegeschreven.


Details:

- Materiaal lemmet: Damascus staal (256 lagen), scherpe rand

- Materiaal handvat: hout en messing

- Totale lengte: ca. 27 cm

- Lemmetlengte: ca. 14 cm

- Gewicht: ca. 160 g (ca. 380 g met schede)

- Schede van leer en messing met draaglussen