Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Birka Muts Sierstuk in Brons

Viking Birka Muts Sierstuk in Brons

€ 38.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-07 Muetzensp 22 brons

Viking Birka Muts Sierstuk in Brons.

Replica van een hoedentip voor een Vikinghoed. (foto 3 is als forbilt)

Deze hoogwaardige replica van een pettip uit de tijd van de Vikingen is tot in detail gemaakt van brons naar het historische model uit het Vikingstadje Birka.

Dergelijke doppunten waren typerend voor de hoofddeksels van de Zweedse Vikingen, die zich destijds vestigden en handel dreven in het westen van Rusland, de Gardarike, langs de grote rivieren en Rus werden genoemd, waarschijnlijk naar de Normandische term voor roeiers of een roeiteam.

De Vikinghoedtip is gebaseerd op Magyaarse traditionele kostuumcomponenten, zoals die te vinden zijn op riem- en tasbeslag uit het Vikingtijdperk. Het origineel is waarschijnlijk gemaakt in Kiev.

De originele mutsen uit de Birka Vikingtijd werden gevonden in twee rijkelijk bedeelde 10e-eeuwse graven (graf 581 en 644) in het midden van het Zweedse Mälarmeer, dat een belangrijke handelspost was voor de Vikingen uit het oosten.

De hoedpunt heeft de afmetingen: 6 x 3,5 cm en heeft vier gaatjes waarmee de punt met een paar steken aan het uiteinde van de Vikinghoed genaaid kan worden.

De dop is gemaakt van Birka in hoogwaardig gegoten brons en is ook verkrijgbaar in een echt verzilverde versie.

In tegenstelling tot onze replica, die uit één stuk werd gegoten, was het origineel van de Birka-hoed gemaakt van puur zilver en ingewikkeld bewerkt met filigraan.