Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Rondschild met Fenrir motief, handbeschilderd, 61 cm, (deco)

Viking Rondschild met Fenrir motief, handbeschilderd, 61 cm, (deco)

€ 69.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1116003700

Viking Rondschild met Fenrir motief, handbeschilderd, 61 cm Ø.

Het hier aangeboden Vikingschild is gemaakt van ca. 13 mm dik triplex, bedekt met linnen en versierd met een handgeschilderd, gestileerd motief van de Fenris wolf (ook Fenrir, Fenris of Fenrisúlfr) en een opeenvolging van runen uit het oudere Futhark ( het oudste runenalfabet), de spelt zijn naam.

In de Germaanse mythologie is Fenrir een van de drie wereldvijanden, samen met Hel en de Midgard-slang Jörmungandr. Alle drie zijn de kinderen van de boze god Loki en de reuzin Angrboda. Fenrir bestrijdt de bestaande orde en belichaamt uiteindelijk de vernietiging van de wereld. De goden herkennen zijn gevaar, ketenen hem met een list vast aan een rots en laten hem diep in de grond zinken. Om dit plan te laten slagen, offert de oorlogsgod Tyr zelfs een hand op. De wolf wordt lange tijd getemd, totdat hij uiteindelijk, in de tijd van de schemering van de goden, zijn kettingen breekt en Odin verslindt. Odins zoon Vidar doodt Fenrir, maar het is te laat, de vader van de goden valt en met hem de orde van de wereld.

In het midden van het schild bevindt zich een royale stalen bult, die met vier klinknagels stevig is vastgezet en zelfs voor sterke Vikinghanden voldoende ruimte biedt. De achterkant van het schild is zwart geverfd en voorzien van een massief houten vuistgreep.

Hoewel dit houten schild een beetje te licht en te dun is voor volledig contact, blijft het nog steeds een geweldige accessoire voor re-enactment, LARP, toneel of tv/film en zal je transformatie tot een trotse Noorse krijger gewoon perfect maken. Het is ook een prachtig verzamelobject, display-item of decoratief object voor alle liefhebbers van de Vikingtijd.


Details:

- Materiaal: multiplex, massief houten handvat, stalen bult

- Geschilderd met de Fenris Wolf

- Diameter: ca. 61 cm (24 inch)

- Dikte: ca. 13 mm

- Schildbult: Ø totaal ca. 17 cm, Ø bult of schildgat ca. 12 cm, diepte van de uitstulping ca. 7 cm

- Gewicht: ongeveer 2,55 kg


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.