Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Viking Sax met Schede

€ 105.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-02 Wi-Sax kurz

Korte Vikingsax.

Hier kun je een korte Vikingsax kopen die is gebaseerd op historische modellen, zoals die in de Vikingtijd gebruikelijk waren in Engeland.

De korte sax was niet alleen wijdverbreid onder de Vikingen, maar al onder de Germanen als een goedkoop wapen en diende goed als een soort "kapmes" in huis en op het erf, evenals een handig wapen in de strijd.

Deze korte Viking-sax heeft een Bowie-mesachtig, gebroken lemmet, dat tijdens de Vikingtijd bijzonder wijdverbreid was onder de Angelsaksen en dat vaak voorkomt in vondsten uit de Vikingtijd in Engeland.

De sax is van zeer hoge kwaliteit en geslepen en wordt geleverd met een stevige leren schede van sterk rundleer. De schede is ontworpen om op de rug te worden gedragen en de saxofoon om met de rechterhand te worden getrokken.

De elegante handgreep van donkerbruin walnoothout en de omlijsting van messing en leer vragen bijzondere aandacht. Aan het uiteinde heeft de korte Vikingsax een ringetje waaraan hij gemakkelijk uit zijn schede kan worden getrokken.


De korte Viking Sax heeft de volgende afmetingen:

Totale lengte 32,5 cm

Lemmetlengte 20 cm

Lengte handgreep 12,5 cm

Blad terug 5 mm

Lemmethoogte 3,5 cm

Het sax-blad is gemaakt van koolstofstaal 1095, een ongelegeerd en roestbaar gereedschapsstaal dat taai en elastisch is en zeer goed te slijpen is, met een solide levensduur. De hardheid is ca. 54 HRC Rockwell.

Een Sax-blad gemaakt van 1095 koolstofstaal is een betrouwbaar "werkpaard" - hard, flexibel, onbreekbaar!

We raden aan om het saxblad droog te houden en af en toe af te vegen met een beetje olie om roest te voorkomen.