Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Speerpunt, 9e-11e eeuws ca. 41 cm

Viking Speerpunt, 9e-11e eeuws ca. 41 cm

€ 54.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1816722700

Viking Speerpunt, 9e-11e eeuws ca. 41 cm.

De lange, smalle, spitse Noordse speerpunten (9e/11e eeuw - type K naar Petersen - voornamelijk gevonden in Zweden) waren ideaal om te werpen. Hun vorm en gewicht, in combinatie met het momentum dat werd verkregen door de kracht van de worp, zorgden voor een hoge penetratiekracht.

Op de slagvelden van de vroege middeleeuwen droegen de Noormannen vaak meerdere speren of speren, die naar tegenstanders werden geslingerd zodra ze dichtbij genoeg kwamen. Hierdoor konden de krijgers ongehinderd met hun zwaarden, bijlen of zwaardere stotende lansen zwaaien in het daaropvolgende gevecht.

Het speerpunt uit de Vikingtijd / vroeg-middeleeuws dat wij aanbieden is gemaakt van EN45 warmtebehandeld koolstofstaal. Hij is ongeveer 41 cm lang, heeft een mes van ongeveer 28 cm lang en dankzij twee gaten kun je hem op een houten handvat naar keuze monteren om je eigen Viking-speer te maken. Geleverd zonder schacht en zonder bevestigingsmateriaal.

Als alternatief kunnen verzamelaars onze houten speerpuntstandaard (apart verkrijgbaar, item DHBM-1816375000) kopen om hun schatten in stijl in hun arsenaal tentoon te stellen.

Let op: deze speerpunt is in de eerste plaats bedoeld als verzamelobject, decoratief object of prop en niet geschikt voor tentoonstellingsgevechten! De mespunt is niet afgerond en de randen, hoewel niet geslepen, zijn afgeschuind (met de juiste apparatuur en praktische ervaring kunnen ze indien nodig worden geslepen).


Details:

- Materiaal: verenstaal EN45, gehard (koolstofstaal, niet roestvrij)

- Totale lengte (inclusief tuit): ca. 41 cm

- Lemmetlengte: ca. 29 cm (snijden ca. 28,3 cm)

- Maximale breedte: ca. 4 cm

- Lemmetdikte: ca. 5 mm

- Lengte schachtbevestiging (tule): ca. 12 cm

- Binnendiameter schachtbevestiging: ca. 2,8 cm

- Gewicht: ongeveer 520g


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. We raden aan om de speerpunt regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalwaren.