Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Sutton Hoo Zwaard, 7e eeuws met Schede

Viking Sutton Hoo Zwaard, 7e eeuws met Schede

€ 229.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0116041000

Viking Sutton Hoo Zwaard, 7e eeuws met Schede.

Vroeg Angelsaksisch Sutton Hoo-zwaard met schede, 7e eeuws

De archeologische vindplaats Sutton Hoo in East Anglia, Engeland, omvat talloze grafheuvels, waaronder de beroemde scheepsbegrafenis, waaruit in 1939 buitengewoon goed bewaarde, onschatbare artefacten uit het begin van de 7e eeuw werden teruggevonden. De beroemdste vondsten uit deze tombe, waarvan algemeen wordt aangenomen dat het de laatste rustplaats is van koning Rædwald van East Anglia, zijn de Sutton Hoo Great Gold Buckle en Helm, beide belangrijke getuigenissen van Angelsaksisch vakmanschap.

Dit magnifieke eenhandige zwaard is gebaseerd op een zwaard uit dezelfde grafkamer - meer bepaald op de fragmenten van een fijn bewerkt zwaardgevest met een gouden, met granaat bezaaide driehoekige pommel. De overblijfselen van dit prestige- of ceremoniële wapen zijn tegenwoordig te bewonderen in het British Museum in Londen.

Het lemmet van deze gedetailleerde reconstructie van het zwaard van Sutton Hoo is een klassiek vroegmiddeleeuws Germaans lemmet (breed, recht, tweesnijdend). Hij is gemaakt van EN45 verenstaal en heeft aan beide zijden een brede voller die bijna tot de punt reikt. De parallelle snijkanten zijn niet geslepen.

Net als bij de originele vondst bestaat het rijkelijk versierde handvat uit meerdere aan elkaar geklonken delen. Het houten handvat is bekleed met leer en versierd met messing beslag met antieke afwerking. Pommelvoet en pareerstang zijn beide in drie delen opgebouwd uit een tussenlaag van hout tussen twee messing platen. De bovenste "dop" van de pommel is gemaakt van messing en rood email. De uitgebreide patronen die het museumstuk sieren, zijn zo getrouw mogelijk gereproduceerd.

Dit vroeg-middeleeuwse eenhandige zwaard wordt geleverd met een bruine hout/lederen schede met een houten riemlus (max. riembreedte 5 cm) en messing medaillon en chape met een antieke afwerking.

Er wordt op gewezen dat dit zwaard niet klaar is voor de strijd. Het is ontworpen als verzamelobject of decoratief object en is ook ideaal als rekwisiet, bijvoorbeeld om uw kostuum compleet te maken.


Details:

- Materiaal: lemmet van verenstaal EN45 (koolstofstaal, niet roestvrij), handgreep van hout met leren omwikkeling    en messing beslag, pareerstang en pommelbasis van hout en messing, pommelkap van messing en geëmailleerd

- Totale lengte: ca. 89 cm

- Lemmetlengte: ca. 74 cm

- Lemmetdikte: ca. 4,5 mm (snijkanten ca. 1 mm)

- Lengte handvat: ca. 15 cm (handvatgedeelte ca. 11 cm)

- Maximale bladbreedte: ca. 5 cm

- Zwaartepunt: ca. 17 cm voor de bewaker

- Inclusief houten schede met hoes van echt leer, houten polsband en messing beslag met antieke afwerking

- Gewicht zonder schede: ca. 1,2 kg

- Gewicht met schede: ca. 1,6 kg

Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden u aan om het lemmet en de schede regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalproducten.