Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Brilhelm, Spangenhelm met Maliënkolder

Viking Brilhelm, Spangenhelm met Maliënkolder

€ 179.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1716633300

Viking brilhelm, spangenhelm met aventail.

Viking brilhelm, Spangenhelm met aventail, 1,2 mm staal

Deze Viking Age goggle helm is gemaakt van 1,2 mm staal. Het bestaat uit een zwartgeblakerde, ronde helmschaal, een hoofdband, twee kruisende banden/strips of gespen (een kroonband en een band die van oor tot oor loopt) en een bril met een neusbeschermer. De afzonderlijke delen van de helm zijn verbonden door stalen klinknagels en de openingen tussen de stalen banden zijn opgevuld met Y-vormige koperen platen of segmenten die aan de bel zijn vastgeklonken met koperen klinknagels. De bandfittingen en de gezichts-/oogbescherming zijn versierd met een Keltisch knoopwerk of vlechtwerk.

De binnenkant is gezwart en voorzien van een geklonken, verstelbare lederen inleg. De kinband van zwart leer, 2 mm dik, heeft een stalen gesp.

Om de nek, keel en het ondergezicht te beschermen, heeft de helm een bevestigde, schouderlange maliënkolder. Het kettinggaas bestaat uit niet-geklonken stalen ringen met een binnendiameter van ca. 9 mm. De onderrand van de bel en de glazen zijn voorzien van geklonken oogjes waardoor rondom een stabiel ijzerdraad loopt. De laan is eraan verbonden.

In de vroege Europese Middeleeuwen was de Spangenhelm het overheersende helmtype. De hier aangeboden helm is echter geen authentieke reproductie van een historisch origineel, maar een vrije interpretatie van de vroegmiddeleeuwse Germaanse neushelmen, spangen/bandhelmen en brilhelmen uit de Vendel- en Vikingtijd.

Deze mooie, draagbare fantasiehelm van diverse (Scandinavische, Angelsaksische, Normandische, etc.) inspiratie is een ideaal accessoire voor LARP, fantasie, kostuums, toneel of tv/film en zal je transformatie tot een trotse Noorse krijger gewoon perfect maken. Natuurlijk is het ook een uitstekende decoratieve toevoeging aan de schatkamer van elke helmverzamelaar.


Details:

- Materiaal: calotte van 1,2 mm staal (gezwart), stalen banden, messing beslag, inlegwerk en kinband van leer

- Aventail: maliënkolder van niet-geklonken stalen ringen, ID 9 mm

- Geschikt voor een hoofdomtrek tot ca. 66 cm

- Lange binnenafstand (achterhoofd tot voorhoofd): ca. 21 cm

- Korte binnenafstand (oor-oor): ca. 21 cm

- Hoogte (zonder aventail): ca. 16 cm (ca. 26 cm met bril/neus)

- Lengte van de aventail (volledig uitgerekt): ca. 30 cm

- Gewicht (met aventail): ca. 4,5 kg


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.