Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Bronzen gewicht voor een Viking weegschaal - 2 gram

Bronzen gewicht voor een Viking weegschaal - 2 gram

€ 3.95 p.st.
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-gewicht

Bronzen gewicht voor een Viking-vouwweegschaal - 2 gram.

Hier kunt u een gedetailleerde replica kopen van een bronzen gewicht voor een typische Viking-weegschaal, gemaakt op basis van originele vondsten uit de 9e tot 10e eeuw. 

Dit authentieke gewicht in de vorm van een zogenaamde cuboctaëder komt exact overeen met de historische bronzen gewichten van de Vikingen. 

Het bronzen gewicht meet 0,7 x 0,7 cm en weegt ongeveer 2 gram Link naar originele Vikinggewichten... 

Vikinggewichten in de vorm van een cuboctaëder zijn voor het eerst gedocumenteerd voor de Vikingtijd in de tweede helft van de 9e eeuw en verspreidden zich snel opvolging in het hele Oostzeegebied. 

De Viking vouwweegschaal was uitgerust met zogenaamde hack zilveren of zilveren munten om te wegen in een weegpan en aan de andere kant gebalanceerd met de bijbehorende bronzen gewichten, totdat de aanwijzer gecentreerd is. 

Naast de Viking opvouwbare weegschaal uit ons assortiment kunt u naast dit bronzen gewicht van 2 gram ook andere gewichten kopen met ca. 4 gram, 6 gram en 8 gram. 

Vroege Viking-weegschalen waren gemaakt van ijzer bedekt met een dunne huid van brons of een andere koperlegering. 

Dit moet manipulatie van de gewichten voorkomen. 

Aan het einde van de 10e eeuw werden uiteindelijk gestandaardiseerde weegschaalgewichten gemaakt van een koperlegering zoals brons. 

Het is verbazingwekkend dat ondanks het ontbreken van een centrale autoriteit, de standaardisatie van uniforme gewichtseenheden onder de Vikingen de overhand had. 

Gewichten voor Viking-weegschalen waren er voornamelijk in drie verschillende vormen: Kuboctaëdergewichten hadden de vorm van kubussen met afgeknotte hoeken.

Sphere Zone-gewichten hadden de vorm van bollen met de boven- en onderkant afgeplat. 

Gewichten met dubbele zone waren vergelijkbaar met bolvormige gewichten, maar waren conisch van vorm in plaats van bolvormig.