Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Bronzen gewicht voor een Viking weegschaal - 4 gram

Bronzen gewicht voor een Viking weegschaal - 4 gram

€ 4.95 p.st.
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-gewicht 4 gramm

Bronzen gewicht voor een Viking weegschaal - 4 gram.

Hier kunt u een authentieke replica kopen van een gewicht voor een Viking vouwweegschaal, gemaakt naar historische modellen uit de 9e tot 10e eeuw.

Dit weegschaalgewicht in de vorm van een zogenaamde cuboctaëder komt exact overeen met de originele bronzen gewichten uit de Vikingtijd en meet 0,8 x 0,8 cm en weegt ca. 4 gram Link naar originele Vikinggewichten...

Kuboctaedische weegschaalgewichten zijn detecteerbaar voor de Vikingtijd voor het eerst in de tweede helft van de 9e eeuw en verspreidde zich over het Oostzeegebied.

Voor het wegen werd een Vikingweegschaal gevuld met gehakte zilveren of zilveren munten in een weegpan en aan de andere kant gebalanceerd met de juiste contragewichten totdat de wijzer van de weegschaal zich in het midden uitlijnde.

Om de Viking vouwweegschaal uit ons assortiment op de juiste manier te gebruiken, kunt u naast dit Viking gewicht van ca. 4 gram ook andere bronzen gewichten met 2 gram, 6 gram en 8 gram bij ons kopen.

In de Vikingtijd waren bronzen gewichten voor weegschalen over het algemeen in drie verschillende vormen verkrijgbaar:

Cubooctaëdergewichten waren in de vorm van kubussen met afgeknotte hoeken, met de vierkante kubusvlakken gemarkeerd met een lijn of een rij stippen en de gewichtswaarde van het gewicht met kleine cirkels of puntige ogen.

Kugelzonen gewichten hadden de vorm van aan beide zijden afgeplatte bollen waarvan de randen waren versierd met ponsen.