Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Bronzen gewicht voor een Viking Weegschaal - 6 gram

Bronzen gewicht voor een Viking Weegschaal - 6 gram

€ 5.95 p.st.
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP- gewicht 6 gramm

Gewicht voor een Viking-vouwweegschaal - 6 gram.

Hier kunt u een authentieke replica kopen van een balgewicht voor een Viking-vouwweegschaal, gemaakt naar een vondst uit de 10e eeuw.

Dit zogenaamde balzonegewicht komt exact overeen met een origineel bronzen gewicht uit de Vikingtijd en meet 1,1 x 0,9 cm. Het gewicht weegt ca. 6 gram Link naar een origineel balgewicht...

Grote aantallen bolvormige schaalgewichten zijn terug te voeren tot de Vikingtijd en verspreidden zich al snel over het hele Oostzeegebied als gevolg van de uitgebreide handelsactiviteiten .

Voor het wegen werd de Viking-vouwweegschaal gevuld met een bepaalde hoeveelheid gehakte zilveren of zilveren munten in een weegpan en vervolgens aan de andere kant gebalanceerd met de juiste contragewichten totdat de wijzer in het midden was uitgelijnd.

Om de Viking opvouwbare weegschaal uit ons assortiment op de juiste manier te gebruiken, kunt u naast dit bolvormige Vikinggewicht van ca. 6 gram ook andere bronzen gewichten van ca. 2 gram, 4 gram en 8 gram kopen.

In de Vikingtijd kwamen bronzen gewichten voor weegschalen meestal in drie verschillende vormen, waarbij de gewichten een lijn of een rij stippen op de rand hadden om geknoei te voorkomen. De gewichtswaarde werd weergegeven met kleine cirkels, gestippelde ogen of spiraalpatronen.

Kuboctaëdergewichten waren in de vorm van kubussen met afgeknotte hoeken.

Bolzonegewichten hadden de vorm van aan beide zijden afgeplatte bollen.