Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Vikingbijl van Gietstaal, type C, met gravure en lederen Hoes

Vikingbijl van Gietstaal, type C, met gravure en lederen Hoes

€ 99.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0416470300

Vikingbijl van Gietstaal, type C, met gravure en lederen Hoes.

Bijlen waren belangrijke gereedschappen en wapens in het dagelijkse Vikingleven. Ze werden gebruikt om bomen te kappen, hout te bewerken of te vechten. De bijlkoppen waren gemaakt van verschillende materialen zoals steen, bot of metaal en hadden verschillende vormen en maten, afhankelijk van het doel. Veel Vikingbijlen waren sierlijk versierd en dienden niet alleen als praktisch gereedschap, maar ook als statussymbool. Tegenwoordig zijn Vikingbijlen populair bij verzamelaars en worden ze vaak gebruikt in films, tv-series en videogames om het imago van de woeste en onverschrokken Vikingen over te brengen.

De kopvorm van de hier aangeboden Vikingbijl komt overeen met de Petersen Type C. Het blad van deze baardbijl is gemaakt van EN45 koolstofstaal en is gegraveerd met een Scandinavisch motief. De bijlsteel is gemaakt van robuust essenhout en is omwikkeld met leer.

Er wordt op gewezen dat deze vroegmiddeleeuwse bijl niet geschikt is voor veldslagen, maar vooral is ontworpen als verzamelobject of decoratief object. Het is ook uitstekend geschikt als rekwisiet, bijvoorbeeld om je kostuum compleet te maken, en zal je transformatie in een trotse krijger gewoon perfect maken.


Details:

- Materiaal mes: koolstofstaal EN45 (verenstaal, niet roestvrij), gegoten

- Materiaal handgreep: essenhout

- Totale lengte (met schacht): ca. 60 cm

- Schachtlengte: ca. 56,5 cm

- Schachtdikte: ca. 2,5 x 3,5 cm

- Hoofd: ca. 19,7 x 11,8 cm

- Gewicht: ongeveer 1090 g


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden u aan het bijlblad regelmatig te verzorgen, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalgoederen.