Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Vikingbijl van staal, handgesmeed, type D.

Vikingbijl van staal, handgesmeed, type D.

€ 79.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMULF-AX-17

Vikingbijl van staal, handgesmeed, type D.

Of hij nu werd gebruikt voor het vellen van bomen, het bouwen van schepen, huizen en meubels, of voor gebruik in de strijd, de bijl was een essentieel en veelzijdig hulpmiddel voor de Vikingen. De vorm en grootte van de bijlkoppen waren afhankelijk van het beoogde gebruik. Maar er waren ook kunstig versierde bijlen die als statussymbool voor de drager dienden en vaak als grafgift werden bijgevoegd. Tegenwoordig zijn Vikingbijlen populair onder verzamelaars en worden ze vaak gebruikt in films, tv-series en videogames om het beeld van woeste en onbevreesde Vikingen over te brengen.

De kopvorm van de hier aangeboden Vikingbijl komt overeen met de Petersen Type D. Het blad van deze baardbijl is gemaakt van koolstofstaal en is met de hand gesmeed. De bijlsteel is gemaakt van robuust essenhout.

Opgemerkt moet worden dat deze vroegmiddeleeuwse bijl niet geschikt is voor showgevechten, maar vooral bedoeld is als verzamelobject of decoratieobject. Het is ook ideaal als rekwisiet, bijvoorbeeld om je kostuum compleet te maken, en maakt je transformatie tot een trotse krijger eenvoudigweg perfect.


Details:

- Materiaal mes: koolstofstaal (niet roestvrij)

- Materiaal handvat: essenhout

- Totale lengte (met schacht): ca. 58 cm

- Schachtlengte: ca. 53 cm

- Schachtdikte: ca. 2,5 x 3,5 cm

- Hoofd: ca. 16 x 11 cm

- Gewicht: ca. 1150 gram


De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van exemplaar tot exemplaar.

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen.

Wij raden aan om het bijlblad regelmatig te onderhouden, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalwaren.