Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Viking Runen Ring Zilver (925er) Klein

Viking Runen Ring Zilver (925er) Klein

€ 27.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: VCVR-28 zilver klein

Viking Runen Ring Zilver (925er) Klein.

Een hele mooie runenring met het opschrift AR OK FRIDR, dit was een Vikingzegen/begroeting/formule uit de Edda, het opschrift is in het Oudnoors en betekent zoiets als goede oogst en vrede of goed jaar, gelukkige oogst, dit is een design ring, deze is bovendien aan beide uiteinden voorzien van een gestileerde drakenkop.

Maten Leverbaar:

Klein: basismaat 52 verstelbaar van ca. 52-60

Groot: basismaat 60 verstelbaar van ca. 60-70 

Extra Groot: basismaat 65 verstelbaar van ca. 65-75


MERK OP:

Aangezien onze ring met het opschrift ar ok fridr voor enige verwarring zorgde in de re-enactment scene, hebben we dit onderwerp opnieuw behandeld en willen we kort verslag doen van het resultaat van ons onderzoek.

Ar ok fridr is een formule die staat voor goed jaar, goede oogst (goede groei, goede visserij, vruchtbaarheid). 

Deze formule van heidense oorsprong vat bijna samen wat het heil van het volk in Germaanse zin inhoudt, de formule is een tot de goden gerichte cultus die geluk in de oogst zou moeten brengen.

Er zijn echter ook andersdenkenden die zeggen dat de formule naar Scandinavië kwam met de vroegste christelijke missies en zijn model lijkt te hebben in de termen pax en prosperitas, die al in de Bijbel zijn gekoppeld.

Voor ons is de eerste beschrijving het meest waarschijnlijk, maar wie zich intensief met dit onderwerp wil bezighouden, raadt het werk Runica,Germanica,Mediavalia van Wilhelm Heizmann en Astrid van Nahl aan, dit werk is zeer actueel en uitgebreid, het is pas in het jaartal 2003 uitgegeven en dus ook verkrijgbaar in de boekhandel.