Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Vikingschild met Raafmotief en Triquetra's, 61 cm (deco)

Vikingschild met Raafmotief en Triquetra's, 61 cm (deco)

€ 69.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1116003900

Vikingschild met Raafmotief en Triquetra's, 61 cm.

Het prachtige Vikingschild dat wij hier aanbieden is gemaakt van ca. 13 mm dik multiplex, bedekt met linnen en rijkelijk versierd met zogenaamde triquetas (ook wel triquetras - klaverblad- of drie-eenheidknopen) en raven. Het paar vogels is een voorstelling van de twee boodschappers van Odin, Hugin en Munin (of Huginn en Muninn), die een terugkerend motief zijn in de Keltische en Vikingtijdperk. In de Noorse mythologie vliegen de raven over Asgard en Midgard en keren ze 's avonds terug naar de vader van de goden (ook wel Hrafnáss, de 'raafgod' genoemd) om hem alles te vertellen wat ze hebben gezien en gehoord.

In het midden van het schild bevindt zich een royale stalen bult, die met vier klinknagels stevig op zijn plaats is gefixeerd en voldoende ruimte biedt, zelfs voor sterke Vikinghanden. De achterkant van het schild is zwart geverfd en voorzien van een massief houten vuistgreep.

Hoewel dit houten schild een beetje te licht en te dun is voor volledig contact, blijft het een geweldig accessoire voor re-enactment, LARP, toneel of TV/film en zal je transformatie naar een trotse Noorse krijger gewoon perfect maken. Het is ook een prachtig verzamelobject, display-item of decoratief object voor alle liefhebbers van de Vikingtijd.


Details:

- Materiaal: multiplex, massief houten handvat, stalen bult

- Beschilderd met raven en triquetas

-Diameter: ca. 61 cm (24 inch)

- Dikte: ca. 13 mm

- Schildbult: Ø totaal ca. 17 cm, Ø bult of schildgat ca. 12 cm, diepte van de uitstulping ca. 7 cm

- Gewicht: ongeveer 2,55 kg


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.