Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Vikingzwaard van het eiland Eigg, met Damascus-blad en Schede

Vikingzwaard van het eiland Eigg, met Damascus-blad en Schede

€ 449.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0116040600

Vikingzwaard van het eiland Eigg, met Damascus-blad en Schede.

Dit Vikingzwaard is een replica van een 8e-9e eeuws zwaard gevonden op het eiland Eigg. Het stompe, slanke Damascus-lemmet heeft een brede voller. Het korte afweerelement, de handgreep en de pommel zijn uit brons gegoten en rijkelijk gedecoreerd.

De schede is gemaakt van met leer omwikkeld hout en heeft een bronzen chape en medaillon en een bronzen beugel als riemlus (voor riemen met een maximale breedte van 5 cm).

De term Damascus-staal, Damascus-staal of kortweg Damascus verwijst naar een samengesteld staal gemaakt van twee of meer verschillende staalsoorten. De naam is afgeleid van de Syrische stad Damascus, die wordt beschouwd als het voormalige bolwerk en de oorsprong van de staalproductie in Damascus.

Gewoonlijk worden een hard, koolstofrijk staal en een zacht, koolstofarm staal bij elkaar gebracht door herhaaldelijk smeden en vouwen. Het koolstofrijke staal zorgt voor een grotere hardheid, betere hardbaarheid en een langere scherptevastheid, terwijl het zachtere staal het mes meer elasticiteit en breukvastheid geeft. Met deze technologie, ontstaan in een tijd van slechte en wisselende staalkwaliteiten, kan men de positieve eigenschappen van de verschillende staalsoorten combineren.

Door de verschillende kleuren met wisselend koolstofgehalte ontstaan ook indrukwekkende patronen van de afwisselende lagen, zoals gedraaid, als zogenaamd torsiedamast of in rozendamast. Niet in de laatste plaats vanwege deze patronen, werd gezegd dat de Damascus-messen uit de Middeleeuwen een inherente magie hadden.

Dit zwaard is ook verkrijgbaar in een reguliere versie met een koolstofstalen kling (artikelnummer DHBM-0116040601).


Details:

- Lemmetmateriaal: Damaststaal

- Totale lengte: ca. 97,5 cm

- Lemmetlengte: ca. 80 cm

- Lengte handvat: ca. 17,5 cm

- Gewicht: ongeveer 1920 g


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.