Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Serveer Pan 36 cm

€ 45.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1962066936

Serveerpan met twee handvatten, ca. 36 cm.

Deze pan is een zware uitvoering met een extra hoge rand. 

De handvatten zijn gelast.

Gewicht: ongeveer 2,8 kg

Diameter onderkant: ca. 27 cm

Diameter bovenaan: ca. 36 cm


Lees voor het eerste gebruik aandachtig door en let op:

Eerst moet de corrosiebescherming worden verwijderd. 

Week hiervoor de pan in heet water met afwasmiddel (bijv. Persil, Ariel). 

Verwijder de resten van de bescherming met een afwasborstel en helder, heet water en droog de pan goed af.

Daarna moet de pan gebakken worden. 

Giet een heet vet of olie (bijv. Biskin, Palmin, Mazola) in de pan om de bodem te bedekken en voeg rauwe aardappelschijfjes of -schillen toe met een theelepel zout. 

Bak de aardappelen goed totdat de bodem van de pan donker begint te worden. 

Draai het gefrituurde voedsel meerdere keren tot het donkerbruin is. 

Leeg vervolgens de pan, spoel en droog goed af. 

De pan is nu klaar voor gebruik. 


Vergeet niet: 

De pan is gemaakt van ijzer en heeft nu geen anti-corrosiebescherming, d.w.z. als hij niet in gebruik is, moet hij na elke "natte" reiniging licht worden ingevet met een beetje olie en keukenpapier.


Over het algemeen moet op het volgende worden gelet:

- Zorg ervoor dat de pan de juiste maat heeft, d.w.z. de bodem van de pan mag niet groter zijn dan de    kookplaat/keramische kookplaat.

- Verwarm eerst de pan en het vet en voeg dan het gefrituurde voedsel toe.

- Kort na het aanbraden kunt u de temperatuur verlagen; de pan reageert snel doordat de bodem niet zo dik is.

- Reinig de pan nooit in de vaatwasser. Meestal is het voldoende als u ze uitwrijft met keukenpapier, anders afspoelen    met warm water, goed afdrogen en licht invetten.

- In het begin heb je meer vet/olie nodig om te bakken dan in een gecoate pan. Hoe vaker de pan wordt gebruikt en hoe    donkerder deze wordt, hoe minder vet er nodig is.


Algemene informatie over het patina van ijzeren pannen:

De smeedijzeren pannen zijn niet gecoat, ze zijn kras- en snijvast en hun oppervlaktestructuur verandert ook na jarenlang gebruik niet. 

Hun uitstekende bakeigenschappen worden alleen maar beter met gebruik; het braadoppervlak wordt donkerder en gladder en krijgt een patina die plakken en roesten tegengaat. 

Uw pan komt dan optimaal tot zijn recht!