Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Vuurslag 13e - 14e eeuws, met Rustieke Uitstraling

Vuurslag 13e - 14e eeuws, met Rustieke Uitstraling

€ 15.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-S 5 SA

Vuurslag 13e - 14e eeuws, met Rustieke Uitstraling.

Firesteel replica uit de late middeleeuwen.

Een vuurstaal gebaseerd op een historisch origineel uit Engeland in de typische vorm die in de 13e en 14e eeuw gebruikelijk was voor vonkhamers in de Middeleeuwen.

Dit haardstaal kenmerkt zich door een rustiek design en heeft in tegenstelling tot de reguliere modellen in ons assortiment geen gepolijst oppervlak.

Het middeleeuwse firesteel is gevormd met twee bogen, wat zeer kenmerkend is voor laat-middeleeuws firesteel. Net als het origineel heeft deze replica een rij decoratieve flappen aan de zijkant.

Om het vonkenbeslag aan te slaan, steek je twee vingers door de bogen, wat je een stevige en veilige grip geeft en ook je vingers beschermt bij het slaan.

De firesteel is met de hand gesmeed uit ijzer met een hoog koolstofgehalte. 

De middeleeuwse vonkenklopper is van zeer goede kwaliteit en produceert bijzonder gemakkelijk vonken, waardoor het gemakkelijk is om een vuur te maken.

We hebben ook de vuursteen die nodig is om vuur te maken. In de Middeleeuwen was de vonkhamer een absoluut onmisbaar hulpmiddel op het huisfornuis en het dagelijks leven in de Middeleeuwen zou ondenkbaar zijn zonder.

De afmetingen van de vonkenklopper zijn 9,5 x 4,5 cm.