Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Johanniter Kinder Wapenrok

€ 24.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1280010920

Middeleeuwse wapenrok voor kinderen.

Leverbaar in zwart/natuur.

Maten leverbaar: 110, 128, 146 en 164.

( u kunt de maat aangeven op uw bestelling bij de Opmerkingen )


Deze kuitlange tabbaard voor kinderen is gemaakt van een sterke katoenen stof. Het heeft een rechte snit en zijsplitten tot aan de taille. De voor- en achterkant hebben ook een iets kortere split in het midden. Op de borst is het klassieke kruis van de Johanniter aangebracht.

De tuniek (ook wel surcoat of surcot genoemd) verscheen in de 12e eeuw en werd door ridders over een harnas of maliënkolder gedragen. Het beschermt de drager tegen de zon op het slagveld en door de kleur en het karakteristieke kruis maakte het in de beroering duidelijk wie vijand en wie vriend was.

Overjassen werden door veel kruisvaarders gedragen om zichzelf als kruisvaarders te identificeren.

De Ridders van de Orde van het Ziekenhuis van St. John in Jeruzalem (Latijnse naam: Ordo Hospitalis sancti Johannis Ierosolimitani) of de Ridderlijke Orde van St. John van het Ziekenhuis in Jeruzalem werden Hospitaalridders genoemd. Deze ridderorde werd gesticht na de verovering van Jeruzalem door het leger van de Eerste Kruistocht in 1099. De ridders van deze orde werden ook wel Hospitaalridders genoemd. In 1306, na de val van de kruisvaardersstaten, verhuisde de orde eerst naar Rhodos en uiteindelijk naar Malta in 1530. Tegenwoordig wordt deze orde daarom de Orde van Malta genoemd.

Let op: Alleen de tuniek wordt hier verkocht! 

De overige artikelen zijn apart verkrijgbaar in onze online shop.


Details:

- Beschikbare maten: 110, 128, 146, 164

- Kleur: zwart/natuur

- Materiaal: 100% katoen

- Totale lengte bij maat 128: ca. 88 cm (gemeten middenachter)

- Onderhoudsinstructies: wasmachine op 40°C, zachte cyclus, niet in de droger!

Om de kledingmaat van uw kind te bepalen, kunt u de lengte als richtlijn gebruiken (indien ze 128 cm lang zijn, bestel dan maat 128).