Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Viking Handbijl

Vanaf € 50.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: PP-02 A Beil Wik

Viking Handbijl zonder Beschermhoes € 50.95

Viking Handbijl met Beschermhoes € 58.90 ( zie laatste foto )

Kleine Vikingbijl in de vorm van een baardbijl.

Bijlen en bijlen, zoals deze nette kleine Viking-bijl, waren gebruikelijk in het Vikingtijdperk. Dit is een handige, kleine versie van de beruchte baardbijl.

Met het stoer gevormde houten handvat en de esthetisch gevormde bijlkop is deze kleine, handzame Vikingbijl die zeer geschikt is voor alledaags gebruik een echt pareltje.

Afmetingen: steel 25 cm, kop 10 x 9 x 2 cm.

De bijlkop is meesterlijk gevormd en is gebaseerd op originele vondsten uit de Vikingtijd. Het oppervlak van de Vikingbijl is glanzend gepolijst en de snijkant is geslepen.

De bijlkop is gemaakt van roestvrij staal type 430, een hoogwaardige staallegering met 18% chroom en geen nikkel.

Dergelijk 18/0 roestvrij staal heeft een stijlvolle uitstraling en een duurzame, hoogglansafwerking en is uitstekend bestand tegen roest en corrosie. De hardheid is HRC 52-55 Rockwell.

Deze Vikingbijl is perfect voor alle werkzaamheden met hout waarbij brute kracht minder belangrijk is dan een gerichte slag met de bijl om de vorm uit te houwen, zoals bij alle houtsnijwerk.

Optioneel kunt u een mesbeschermer voor de Vikingbijl bestellen. Dit is vooral aan te raden als je de bijl op je lichaam wilt dragen, altijd bij de hand achter je riem, zoals vaak het geval was bij de Vikingen.

De kleine afmetingen en de bijzondere vorm van de bijlkop van deze Vikingbijl maken het mogelijk om de bijl eenvoudig in de riem te steken zonder dat deze in de weg zit. Bovendien kan het er niet uit vallen - het mooie stuk wordt veilig opgeborgen en mannen/vrouwen hebben het altijd bij de hand.