Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuws Zwaard, Milanees rond 1432

Middeleeuws Zwaard, Milanees rond 1432

€ 159.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0116040100

Laat Middeleeuws Zwaard met vingerbescherming, Milaan rond 1432.

In 1414 sloot Janus Koning van Cyprus van het Huis van Lusignan vrede met het Mamelukken Koninkrijk Egypte. Om deze vrede te bevestigen, stuurde de Cypriotische koning verschillende geschenken naar de Mamluk Sultan, waaronder enkele zwaarden. De meeste van deze wapens waren opgenomen in het Naskhi-schrift en bewaard in de wapenkamer van de stad Alexandrië, waar sinds 1367 alle wapens van de Mamluk-sultans waren bewaard. Sommigen ontvingen ze als cadeau, anderen brachten ze terug van hun plunderingen en plunderingen. De grote collectie Europese zwaarden in dit arsenaal biedt wapenhistorici tegenwoordig uitgebreid studiemateriaal.

Een van de beroemdste zwaarden uit Alexandrië bevindt zich nu in het Britse museum The Royal Armouries in Leeds, Noord-Engeland. Het zwaard is een voorbeeld van Type XIX volgens Oakeshott's zwaardtypering. De bepalende kenmerken van het Type XIX zijn de parallelle snijkanten van het blad, de zeshoekige bladdoorsnede en een korte ricasso. Het zwaard is waarschijnlijk gesmeed in 1432 in Milaan, Noord-Italië.

Deze perfecte replica van het Royal Armouries-zwaard, volledig met de hand gemaakt, heeft een 87 cm lang, in olie gehard verenstalen lemmet met een doorlopende tang, die aan de pommel is geklonken. De randen zijn ongeslepen, de pareerstang en pommel zijn gesmeed uit staal en het handvat is omwikkeld met ijzerdraad.

Deze uiterst nauwkeurige replica van een origineel museumstuk is zeer licht, goed uitgebalanceerd en daardoor snel en gemakkelijk in gebruik. Het zwaard wordt geleverd met een in leer gebonden houten schede met stalen beslag.


Details:

- Materiaal lemmet: EN45 verenstaal, gehard tot ca. 48 HRC

- Totale lengte: ca. 105 cm

- Lemmetlengte: ca. 87 cm

- Zwaartepunt: ca. 17 cm voor de parry

- Gewicht: ongeveer 950g