Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Zwaard Excalibur van King Arthur

Zwaard Excalibur van King Arthur

€ 283.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMMA-514

Zwaard Excalibur van King Arthur.

Excalibur is het legendarische zwaard van koning Arthur, soms toegeschreven aan magische krachten of geassocieerd met de rechtmatige soevereiniteit van Groot-Brittannië. 

Het zwaard werd al heel vroeg geassocieerd met de Arthur-legende. In het Welsh wordt het zwaard Caledfwlch genoemd; in Cornish wordt het zwaard Calesvol genoemd; in het Bretons wordt het zwaard Kaledvoulc'h genoemd; in het Latijn heet het zwaard Caliburnus. 

De geschiedenis en legende van koning Arthur is nauw verbonden met het magische en mysterieuze zwaard Excalibur. Zoals de tovenaar Merlijn verkondigde, zou alleen degene die het zwaard uit de steen kan trekken koning zijn. Arthur, knielend voor de steen, verrichtte deze daad, nam het zwaard, ging ermee de kathedraal in en offerde het op het altaar.

 Arthur werd gezalfd met de heilige olie, en in aanwezigheid van alle baronnen en gewone mensen zwoer hij plechtig een rechtvaardige koning te zijn en waarheid en gerechtigheid te handhaven, al de dagen van zijn leven. 

Legende en geschiedenis vermengden zich in de loop van de tijd, en de legende van koning Arthur, de ridders van de ronde tafel en het magische zwaard Excalibur zijn onderweg met elkaar verweven.


Details:

- Materiaal mes: roestvrij staal

- Totale lengte: ca. 120 cm

- Lemmetlengte: ca. 94 cm

- Gewicht: ongeveer 2,1 kg