Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Anderhalfhandzwaard, Bastaardzwaard met schede, scherp

Anderhalfhandzwaard, Bastaardzwaard met schede, scherp

€ 639.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-88HNH

Anderhalfhandzwaard, Bastaardzwaard met schede, scherp.

Het zou een moeilijke opgave zijn om te proberen een veelzijdiger of krachtiger zwaard te vinden dan dit anderhalfhandszwaard (ook wel bastaardzwaard genoemd) dat hier wordt aangeboden. Voor een zwaard van dit formaat is het verrassend licht (net geen 1,4 kg) en snel.

Het 85 cm lange lemmet is vrij breed en kan daardoor diep snijden, maar is toch scherp genoeg om stuwkrachtaanvallen effectief uit te voeren. Dankzij het lange handvat kan het zwaard met één of twee handen worden gehanteerd. Het handvat is gemaakt van hout en bedekt met zwart leer. Om het lange lemmet in balans te houden is het uiteinde van de handgreep voorzien van een fraaie pommel, die op zichzelf als slagwapen kan dienen.

Elk van deze anderhalfhanderzwaarden voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van afwerking en materialen. Alle messen zijn volledig geslepen en geschikt voor gevechten.

Om het mes veilig op te bergen, wordt elk zwaard geleverd met een zeer aantrekkelijke, met leer beklede houten schede en stalen mondplaat en kap.


Details:

- Materiaal: lemmet van 1060 koolstofstaal, houten handvat met lederen bekleding

- Totale lengte: ca. 115,6 cm

- Lengte handvat: ca. 30,5 cm

- Lemmetlengte: ca. 85,1 cm

- Lemmetdikte: ca. 5,1 mm

- Gewicht: ca. 1389 gram

- Inclusief een met leer beklede houten schede met stalen beslag


Er is ook een geschikte begeleidende dolk voor dit zwaard (art.nr. DHBMCST-88HNHD):

Kleiner van formaat maar qua uiterlijk vrijwel identiek. Dit mes is ontworpen als snij- en steekwapen, maar is ook sterk genoeg om als verdedigingswapen goed werk te leveren.