Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Anderhalfhandzwaard, bastaardzwaard met schede, scherp

Anderhalfhandzwaard, bastaardzwaard met schede, scherp

€ 419.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-88HNHM

Anderhalfhandzwaard, bastaardzwaard met schede, scherp.

Dit is de Man at Arms (MAA)-versie van Cold Steel's® originele anderhalfhandszwaard (art.nr. CST-88HNH).

De middeleeuwse strijder was een dappere, loyale strijder vol krijgsheldendom die met grote vaardigheid een verscheidenheid aan wapens beheerste. Hij was een veteraan van talloze veldslagen en kwam vaak als eerste in actie, en hoewel hij geen ridder was, vocht en trainde hij naast hen als een wapenbroeder. Ter ere van deze stoere, toegewijde rondzwervende soldaten heeft Cold Steel® de Man at Arms-wapencollectie gecreëerd. Vergeleken met de premiumversies van Cold Steels® missen deze gevechtsklare wapens de gebruikelijke glanzende messen en zilvergepolijste stalen elementen, maar de producten uit de MAA-serie liggen qua kwaliteit en prestaties dicht bij de andere producten. De volledig geslepen, geblauwde messen worden gekenmerkt door hun onmiskenbare gun-metal-look, die perfect harmonieert met de zwarte handgrepen. En als ze op de juiste manier worden geolied, onthullen ze hun inherente, stralende schoonheid. De Man at Arms-collectie biedt een selectie van enkele van de beste Cold Steel®-messen, maar tegen een aanzienlijk lagere prijs. Als je altijd al een scherp wapen van Cold Steel® hebt willen bezitten, maar het nooit hebt kunnen betalen, dan is deze collectie voor jou gemaakt.

Het zou een moeilijke opgave zijn om te proberen een veelzijdiger of krachtiger zwaard te vinden dan dit anderhalfhandszwaard (ook wel bastaardzwaard genoemd) dat hier wordt aangeboden. Voor een zwaard van dit formaat is het verrassend licht (ca. 1,4 kg) en snel. Het 85 cm lange lemmet is vrij breed en kan daardoor diep snijden, maar is toch scherp genoeg om stuwkrachtaanvallen effectief uit te voeren. Dankzij het lange handvat kan het zwaard met één of twee handen worden gehanteerd. Om het lange lemmet in balans te houden is het uiteinde van de handgreep voorzien van een fraaie pommel, die op zichzelf als slagwapen kan dienen. Elk van deze anderhalfhanderzwaarden voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen op het gebied van afwerking en materialen. Alle messen zijn volledig geslepen en geschikt voor gevechten.

Om het lemmet veilig op te bergen, wordt elk zwaard geleverd met een zeer aantrekkelijke leren schede met een geblauwde stalen lipplaat en chape.

1055 koolstofstaal

Het koolstofgehalte en de relatief lage gehalten van andere materialen in dit staal maken het tot een zeer stabiel materiaal, vrij van de brosheid die inherent is aan de meeste staalsoorten met een hoger koolstofgehalte. Dit staal is ideaal voor lemmeten die een hoge slagvastheid moeten hebben en wordt daarom vaak gebruikt voor grote vaststaande messen, kapmessen en zwaarden.


Details:

- Lemmetmateriaal: 1055 koolstofstaal, geblauwd

- Totale lengte: ca. 115,6 cm

- Lengte handvat: ca. 30,5 cm

- Lemmetlengte: ca. 85,1 cm

- Lemmetdikte: ca. 6,35 mm

- Gewicht: ca. 1429 gram

- Inclusief leren schede met geblauwd stalen beslag