Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Competitie Middeleeuws zwaard voor snijproeven Scherp

Competitie Middeleeuws zwaard voor snijproeven Scherp

€ 499.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-88HS

Competitie Middeleeuws zwaard voor snijproeven Scherp.

Hoewel snijtests met Japanse zwaarden al tientallen jaren populair zijn, ook bij wedstrijden, is er tot voor kort weinig of geen aandacht besteed aan het onderzoeken van het snijpotentieel van westerse zwaarden. Gezien de groeiende belangstelling helpt deze discipline een grote vlucht te nemen en biedt nu zijn eigen zwaard aan voor het snijden van testtoernooien.

Competition Cutting Sword is losjes gebaseerd op het Zwaard van Arbedo en is ontworpen voor het snijden van wedstrijden met behulp van touwen, mailingrollen, tatamimatten en soortgelijke 'zachte' materialen. Het dunne, brede, tweesnijdende lemmet van 1055 koolstofstaal is getemperd tot veerhardheid, volledig geslepen en gepolijst.

Het sterke, met leer beklede houten handvat biedt de mogelijkheid om het Competition Cutting Sword met één of twee handen te zwaaien en garandeert maximale controle en hefboomwerking, zelfs voor meer veeleisende trucs. Om je vingers te beschermen en vijandelijke zwaarden af te weren, is het zwaard uitgerust met een stalen pareerstang die even eenvoudig als effectief is. Een mooie, uitlopende stalen pommel met een diamantachtige vorm zorgt voor een goed tegenwicht voor het brede lemmet.

Bij de levering inbegrepen is een robuuste schede van sterk, zwart leer met een stalen afschuining en mondplaat.

1055 koolstofstaal

Het koolstofgehalte en de relatief lage gehalten van andere materialen in dit staal maken het tot een zeer stabiel materiaal, vrij van de brosheid die inherent is aan de meeste staalsoorten met een hoger koolstofgehalte. Dit staal is ideaal voor lemmeten die een hoge slagvastheid moeten hebben en wordt daarom vaak gebruikt voor grote vaststaande messen, kapmessen en zwaarden.


Details:

- Materiaal mes: 1055 koolstofstaal

- Totale lengte: ca. 108,6 cm

- Lemmetlengte: ca. 77,5 cm

- Lemmetdikte: ca. 3,6 mm

- Handvat: ca. 31,1 cm, hout met lederen bekleding

- Gewicht: ca. 1440 gram

- Inclusief lederen schede met stalen beslag