Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Compleet Gotische Pantser Armstukken, 16e eeuws

Compleet Gotische Pantser Armstukken, 16e eeuws

€ 229.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMSPQR-AP028

Compleet Gotische Pantser Armstukken, 16e eeuws.

Bovenarm- en onderarmbuizen, elleboogtegels en oksels

1,6 mm staal

Deze draagbare, volledig gelede replica van een armplaatpantser uit de late middeleeuwen of de renaissance zoals gedragen in de 16e eeuw is gemaakt van 1,6 mm staal en aan de binnenkant zwart voor een betere bescherming tegen corrosie. Het beschermt de onderarmen, ellebogen, bovenarmen en schouders.

Het armstuk bestaat uit een elleboogtegel, een scharnierende onderarmbuis, een korte bovenarmbuis en een oksel voor de schouder. Een glijbaan zorgt voor de nodige mobiliteit, waarbij de afzonderlijke geduwde elementen met elkaar worden verbonden door middel van stevige, aan de binnenkant vastgeklonken leren banden. In het schoudergedeelte is een riemgesp aan de schouderplaat vastgeklonken. De armbeschermer kan aan een wambuis worden bevestigd of met leren banden aan ander pantser worden bevestigd.

Deze gearticuleerde bracers zijn even geschikt voor historische re-enactment, LARP, toneel, tv/film en kostuums en zullen uw portret van een trotse ridder gewoon perfect maken!

Het is een paar, d.w.z. armbescherming voor beide armen.


Details:

- Materiaal: 1,6 mm staal, leren banden, koperen gespen

- Totale lengte: ca. 62 cm

- Binnendiameter op de bovenarm: ca. 13 cm

- Binnendiameter bij pols: ca. 7,5 cm

- Schouderbreedte: ca. 23 cm

- Gewicht (paar): ca. 6,4 kg

De bovenstaande specificaties kunnen enigszins variëren van exemplaar tot exemplaar.


Houd er rekening mee dat:

Om er zeker van te zijn dat het pantser de juiste pasvorm voor u heeft, vergeet dan niet om uw maten op te nemen met Gambeson (en/of enig ander kledingstuk/mailware dat u eronder wilt dragen)!

Het hier gebruikte staal is niet roestvrij en kan lichte tekenen van corrosie vertonen. Wij raden aan om plaatpantser regelmatig te onderhouden, bijvoorbeeld met Ballistol, een universele olie die ideaal is voor het conserveren van staalwaren.