Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Cold Steel Dragonfly Katana

€ 899.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-CST-88DK

Cold Steel Dragonfly Katana.

Het klassieke Japanse vechtzwaard wordt al eeuwenlang geroemd om zijn elegantie en schoonheid, evenals de complexiteit en vaardigheid van de vervaardiging.

In het algemene aanbod vindt men vooral interpretaties van de originelen uit het feodale Japan. Ze zijn gemaakt voor kleine jagers die zelden hoger zijn dan 1.70m.

Hoe goed deze zwaarden ook zijn, ze zijn niet erg geschikt voor de grote, goed gevoede, atletische krijger van vandaag.

Om deze mismatch goed te maken, heeft Cold Steel de Dragonfly-serie gemaakt. Dragonfly-zwaarden zijn dikker, breder en zwaarder. Ze zijn vergelijkbaar met de Emperor-serie in termen van uithardings- en polijstprocessen en aandacht voor detail, maar met enkele innovaties.

Het meest opvallend zijn de omwikkeling van aquamarijnzijde, de huid van zwarte roggen op het handvat en de beschermplaat met drakenmotief. De gepolijste messen zijn meer gebogen dan die van de Emperor-serie en eindigen in een irisbladvormige punt en zorgen voor de beste snij- en snijeffecten.

De zwaarden worden geleverd met twee beschermhoezen: een blauwe katoenen transporttas en een decoratieve opbergtas van het fijnste, zware zijdebrokaat.


Details:

Lemmetlengte: ca. 74,5 cm

Lengte handvat: ongeveer 29 cm

Totale lengte: ca. 103,5 cm

Lemmetdikte: ca. 8 mm

Materiaal mes: 1055 koolstofstaal

Gewicht: ongeveer 1039g