Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Duits Harnas, compleet en begin 16e eeuws

Duits Harnas, compleet en begin 16e eeuws

Vanaf € 9995.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVMIB-0141

Duits Harnas, compleet en begin 16e eeuws.

Geborsteld vanaf € 9.995,95

Gepolijst vanaf € 10.995,95

Dit is een volledig functionele replica van een complete set Duits pantser uit het begin van de 17e eeuw, afkomstig uit de werkplaats van onze beste wapenmaker.

Alle onderdelen zijn nauwkeurig met de hand gehamerd uit plaatstaal.

Tijdens de productie wordt er ook gelast en geklonken.

De binnenoppervlakken van de afzonderlijke pantserstukken zijn bespoten met zwarte verf.

De buitenkant is geborsteld en kan indien gewenst gepolijst worden.

Het hoofd wordt beschermd door een legerhelm met open wangflappen en een tweedelig vizier. De helm is aan de achterkant voorzien van een struisvogelverenhouder. Het vizier heeft meerdere luchtgaten en twee smalle kijkgleuven die een beperkt zicht mogelijk maken. Een smalle kroon steekt uit de ronde helmbel, die zich uitstrekt van het voorhoofd tot aan de achterkant van het hoofd. De helm is met driedubbele chokers aan de ketting verbonden. Dit zorgt voor een perfecte hoofd- en nekbescherming.

Het kuras bestaat uit een voorplaat met een licht gebosseleerde ganzenbuik en een anatomisch gebosseleerde achterplaat, waaraan twee banden zijn vastgeklonken, die aan de voorzijde met een metalen gesp kunnen worden verbonden. Zo houden de twee panelen elkaar vast. Aan de onderkant van de borstplaat gaat het over in een abdominale stuwkracht en de rugplaat vervolgens in driedubbele stuwkracht gluteale hoepels. De halslijn heeft een geregen, naar binnen gevouwen rand. Aan de voorkant hangen tassets met vier schuifjes en gestrikte drukknopen. De meeste klikranden van het pantser zijn ook gevouwen en geregen.

Twee verticale beschermplaten zijn vastgeklonken aan de grote voorvleugels van het schouderpantser. De onderranden van de voor- en achtervleugels zijn elk bekleed met een rij decoratieve klinknagels. De gesloten, viervoudig verschuifbare armbuizen zijn verbonden met de schouders door middel van penverbindingen om te worden vastgemaakt met riemen en gespen. Elleboogmuizen met spitse ellebogen zijn ook gesloten. Het armharnas wordt gecompleteerd door korte onderarmbuizen die bij het scharnier kunnen worden geopend, waarvan de randen zijn voorzien van klikranden die naar buiten zijn gedraaid.

De handen worden beschermd door handschoenhandschoenen met een vijfvoudige handrug, met leer gevoerde vingerelementen en een scharnierende duim. De manchetten van de Hentzen zijn gevoerd met een rij sierklinknagels.

De bovenste diechlings en viervoudige kniebulten met grote zijvleugels zijn van achteren open. De onderdiechlings, die op het scharnier kunnen worden geopend, beschermen de voeten van de ridder met negenvoudige koeienbekschoenen.


Gebruikt materiaal:

De helm is gevoerd met puur katoen

De bandjes zijn gemaakt van echt rundleer

De metalen onderdelen zijn met de hand gehamerd uit 1,5 mm plaatstaal DIN 50 049