Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Duits Langzwaard, scherp

€ 885.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMCST-88HTB

Duits Langzwaard, scherp!

Cold Steels® German Long Sword is een krachtig, luxe zwaard voor serieuze zwaardvechters en verzamelaars.

Geïnspireerd door traditionele voorbeelden, beschikt deze moderne interpretatie over een vakkundig gehard, veergetemperd lemmet van 1060 staal dat uitstekend in balans is. Het is prachtig gepolijst en met de hand geslepen tot een extreem scherpe afwerking.

De grote S-vormige beschermer met beschermring biedt uitstekende bescherming voor de hand en is perfect voor de technieken die de zwaardkunst van de Duitse schermmeesters zo effectief maakten (binden, vasthouden, lieren)!

Het met leer omwikkelde handvat is afgewerkt met een zware stalen pommel, die niet alleen het gewicht van het lange lemmet in evenwicht houdt, maar ook op zichzelf een effectief wapen is.

Het spiraalvormige ontwerp van de knop is meer dan alleen een mooi decoratief kenmerk: het biedt ook een comfortabele en veilige grip, zelfs als u handschoenen of handschoenen draagt.

Last but not least omvat de leveringsomvang een met de hand genaaide leren schede met verdikte ribben met een antieke stalen chapeau en leren riemen met koperen gespen om het zwaard aan een riem of bandolier te dragen.


Details:

- Materiaal: 1060 koolstofstaal

- Totale lengte: ca. 116,8 cm

- Lemmetlengte: ca. 90,2 cm

- Lemmetdikte: ca. 7 mm

- Heft: ca. 26,6 cm lang, met leren omhulsel

- Gewicht: ca. 1539 gram

- Inclusief leren schede met stalen kapel en messing gespen