Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Duitse Bascinethelm met opklapbaar vizier, ca. 1370, 2 mm staal

Duitse Bascinethelm met opklapbaar vizier, ca. 1370, 2 mm staal

€ 199.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1764000069

Duitse bascinet met opklapbaar vizier, middeleeuwse helm, ca. 1370, 2 mm staal.

De waskomkap, ook wel ketelkap of bascinet genoemd, ontwikkelde zich in het begin van de 14e eeuw uit de zogenaamde hersenkap en was tot in de 15e eeuw wijdverspreid in Midden-Europa.

De laatmiddeleeuwse vizierhelm die wij hier aanbieden is geschikt voor showgevechten en is een replica van een origineel stuk uit de 14e eeuw (ca. 1370), dat tegenwoordig te bewonderen is in het Duits Historisch Museum (DHM) in Berlijn.

Het is gemaakt van 2 mm staal en heeft een geklonken, scharnierend gelaatsscherm dat op een enkel punt op voorhoofdhoogte scharniert. Dit type centraal gemonteerde scharnierende vizier was vooral populair in Duitsland en Noord-Italië in de 14e eeuw. Het vizier is voorzien van een ca. 16 cm lange, 1 cm brede kijkgleuf en de vele ronde uitsparingen aan de rechterzijde zorgen voor de nodige luchtcirculatie. De zogenaamde vervelles (kleine uitstekende klinknagels met gaten) die aan de zijkanten en onderkant van de helm zijn bevestigd, worden gebruikt om een kettingpantser te bevestigen (het pantser is niet bij de levering inbegrepen).

De gezwarte binnenkant heeft een verstelbare, gewatteerde inleg van katoenweefsel, die met stabiele naden aan de rand van de helmbel is bevestigd. De kinriem van bruin leer, 1 mm dik, is verstelbaar en heeft een messing gesp. 

De helm heeft ook nog een lederen riem met gesp om het vizier in neerwaartse positie te bevestigen.

Deze prachtige, draagbare ridderhelm maakt je transformatie tot een trotse ridder gewoon perfect. Natuurlijk is het ook een uitstekende decoratieve toevoeging aan de schatkamer van elke helmverzamelaar.


Details:

- Geschikt voor tentoonstellingsgevechten 

- Materiaal: 2 mm koolstofstaal, stoffen voering (gewatteerd) en leren kinriem

- Geschikt voor een hoofdomtrek tot ca. 64 cm

- Lange binnenafstand (achterhoofd tot voorhoofd): ca. 22 cm

- korte binnenafstand (oor - oor): ca. 19 cm

- hoogte: ca. 30 cm

- gewicht: ca. 2,8 kg


Bovenstaande specificaties kunnen per artikel enigszins verschillen.