Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Duitse gotische sallet met opklapbaar vizier, 15e eeuw, 2 mm staal

Duitse gotische sallet met opklapbaar vizier, 15e eeuw, 2 mm staal

€ 199.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1764000038

Duitse gotische sallet met opklapbaar vizier, 15e eeuw, 2 mm staal.

In de 15e eeuw verving de helm, bekend als de sallet, de bascinet. Tegen het midden van de eeuw was het een van de meest gedragen gevechtshelmen in heel Europa geworden. Dit type helm bestond in vele vormen en variaties - van eenvoudig tot uitgebreid, open of met vizier, met min of meer uitgesproken nekbescherming, enz. - en was vooral populair in Italië (celata), Duitsland, Frankrijk (salade) en Engeland (sallet) grote populariteit.

De met de hand gesmede sallet die we hier aanbieden is gebaseerd op een Duits sjabloon dat dateert van rond 1480-1490. Het bestaat uit 2 mm dik staal en is daardoor geschikt voor gevechten. De uit één stuk gevormde helmkom heeft een vloeiende nekbescherming en een lichte richel of richel die langs de kruin loopt. Hij is voorzien van een beweegbaar - en afsluitbaar - vizier, dat is bevestigd met stalen klinknagels. In gesloten toestand laat het opklapbare vizier een ca. 1 tot 1,5 cm brede, 18 cm lange visuele opening met de onderste rand naar voren getrokken, wat zorgt voor voldoende zicht en luchtcirculatie. Het gezwarte interieur is voorzien van een verstelbare lederen inleg die is vastgezet met klinknagels en de leren kinband is voorzien van een messing gesp.


Deze draagbare laatmiddeleeuwse helm met vizier maakt je transformatie tot een nobele ridder gewoon perfect en is natuurlijk ook een uitstekende decoratieve aanvulling op de schatkamer van elke helmverzamelaar.


Details:

- Geschikt voor tentoonstellingsgevechten

- Materiaal: 2 mm staal, inleg en kinriem van leer met messing gesp - Geschikt

voor een hoofdomtrek tot ca. 66 cm

- Lange binnenafstand (achterhoofd tot voorhoofd): ca. 23 cm

- Korte binnenafstand (oor oor): ca. 19 cm

- hoogte: ca. 24 cm

- gewicht: ca. 2,4 kg


Bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.