Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Duitse Gotische Sallethelm met verlengde nekbeschermer, 15e eeuw, 2 mm staal

Duitse Gotische Sallethelm met verlengde nekbeschermer, 15e eeuw, 2 mm staal

€ 199.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1764000041

Duitse gotische sallet met verlengde nekbeschermer, 15e eeuw, 2 mm staal.

In de 15e eeuw verving de helm, bekend als de sallet, de bascinet. Tegen het midden van de eeuw was het een van de meest gedragen gevechtshelmen in heel Europa geworden. Dit type helm bestond in vele vormen en variaties - van eenvoudig tot uitgebreid, open of met vizier, met min of meer uitgesproken nekbescherming, enz. - en was vooral populair in Italië (celata), Duitsland, Frankrijk (salade) en Engeland (sallet) grote populariteit.

De handgesmede, draagbare gotische sallet die wij hier aanbieden is gemaakt van 2 mm dik staal en is daardoor geschikt voor de strijd. De uit één stuk gevormde helmkom heeft een lange nekbeschermer en een lichte rand of kam die langs de kruin loopt. Het is uitgerust met een beweegbaar vizier bevestigd met stalen klinknagels. In gesloten toestand laat het opklapbare vizier een ca. 1,5 cm brede, 17 cm lange visuele opening met de onderste rand naar voren getrokken, wat zorgt voor voldoende zicht en luchtcirculatie.

De gezwarte binnenkant heeft een verstelbare lederen inleg die met klinknagels is vastgezet (de nekbescherming is ook met leer gevoerd). De leren kinband heeft een stalen gesp.

Deze laatmiddeleeuwse helm met vizier maakt je transformatie tot een nobele ridder gewoon perfect en is natuurlijk ook een uitstekende decoratieve aanvulling op de schatkamer van elke helmverzamelaar.


Details:

- Geschikt voor tentoonstellingsgevechten

- Materiaal: 2 mm staal, inleg en kinband van leer met stalen gesp - Geschikt

voor een hoofdomtrek tot ca. 63 cm

- Lange binnenafstand (achterhoofd tot voorhoofd): ca. 22 cm

- korte binnenafstand (oor oor): ca. 18 cm

- hoogte: ca. 25 cm

- gewicht: ca. 3,4 kg


Bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.