Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Engelse gesloten helm, laatmiddeleeuws / renaissance helm, 1,6 mm staal

Engelse gesloten helm, laatmiddeleeuws / renaissance helm, 1,6 mm staal

€ 149.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1710442116

Engelse gesloten helm, laatmiddeleeuwse/renaissance helm, 1,6 mm staal.

Deze prachtige helm met opklapbaar vizier is een reproductie van een typische steekhelm uit het begin van de 16e eeuw, ook wel een gesloten helm genoemd. Deze helm, ontwikkeld aan het einde van de 15e eeuw, werd gedragen door ridders en strijders in de late middeleeuwen en renaissance. Het was een volledig omsluitende helm die zowel het hoofd als de nek beschermde. Hoewel het ook op het slagveld werd gebruikt, was het enorm populair bij steekspeltoernooien.

Wat deze vizierhelm duidelijk onderscheidt van de Schaller en Armet (waaruit hij is geëvolueerd) is het geheel andere openings- en sluitmechanisme - hier opent de integrale, draaiende baard (of kinstang) verticaal in plaats van lateraal en bevindt zich op dezelfde draaipennen als het tweedelige vizier opgeborgen.

De reconstructie die we hier aanbieden is gemaakt van 1,6 mm (16 gauge) staal en is daarom slechts voorwaardelijk geschikt voor gevechten. Net als bij de overgebleven originelen, is het opklapbare vizier een gespleten constructie die bestaat uit twee afzonderlijke elementen die aan weerszijden scharnieren op een enkel draaipunt op slaapniveau, waardoor de drager ervoor kan kiezen om alleen het bovenste gedeelte of het hele gelaatsscherm omhoog te schuiven . De gehele voorste helft zit op dezelfde scharnierpunten als het tweedelige vizier

De gezwarte binnenkant is voorzien van een verstelbare lederen inleg en de verstelbare kinriem van 3 mm zwart leer is voorzien van een messing (antieke finish) gesp.

Deze prachtige, draagbare ridderhelm is geschikt voor lichtshowgevechten, re-enactment, LARP, toneel of TV/film en maakt je transformatie tot een trotse ridder gewoon perfect. Natuurlijk is het ook een uitstekende aanvulling op de schatkamer van elke helmverzamelaar.


Details:

- Materiaal: 1,6 mm staal, lederen inleg en kinband, messing gesp -

  Geschikt voor een hoofdomtrek tot ca. 67 cm

- Voor een nekomtrek tot ca. 44 cm

- Lange binnenafstand (achterkant van de hoofd tot voorhoofd): ca. 23 cm

- Korte binnenafstand (oor-oor): ca. 20 cm

- Hoogte (met baardgedeelte/gorget): ca. 37 cm

- Gewicht: ca. 4 kg


Bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.