Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Gotisch plaatpantser, borst- en rugpantser, 15e eeuw, 1,2 mm staal

Gotisch plaatpantser, borst- en rugpantser, 15e eeuw, 1,2 mm staal

€ 299.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1064000085

Gotisch plaatpantser, borst- en rugpantser, 15e eeuw, 1,2 mm staal.

Deze prachtig gedetailleerde replica van een laatmiddeleeuws harnas is gebaseerd op een 15e-eeuws (circa 1465) Duits origineel. Het is gemaakt van 1,2 mm staal en bestaat uit een borst- en een rugplaat.

Terwijl het borststuk is voorzien van triple-slide hoepels (of facings) om de heupen, taille, liezen en liezen te beschermen, wordt de prachtige volledig gearticuleerde rug aangevuld met een wijd uitlopende culet, die bestaat uit drie golvende panelen, ook boven op elkaar en beschermt de billen. Alle elementen zijn scharnierend met stalen klinknagels. Zowel de voor- als de achterkant vertonen kenmerken die kenmerkend zijn voor het gotische plaatpantser van de late middeleeuwen (meerlaagse presentatie, ribbels, filigraanuitsnijdingen). De binnenkant van het pantser is zwart gemaakt voor een betere bescherming tegen corrosie.

Dit kuras voor het bovenlichaam verbindt de twee helften met verstelbare leren riemen en gespen. Op deze manier kan het nauwkeurig worden aangepast aan een groot aantal maten. De riemen en gespen zijn stevig vastgeklonken aan de rugplaat op schouderhoogte en aan de zijkanten.

Dit draagbare harnas is ideaal voor laatmiddeleeuwse en renaissancistische omgevingen. Het is echter niet alleen ideaal voor het uitbeelden van historische figuren, maar ook voor een groot aantal fictieve of fantasiepersonages. Of het nu gaat om middeleeuwse re-enactment, LARP, toneel, cosplay, enz., dit gearticuleerde plaatpantser zal je transformatie in een trotse, nobele ridder of krijger gewoon perfect maken. En ook als collectors item, display item of decoratie object maakt hij indruk!


Details:

- Materiaal: 1,2 mm staal, leren banden, stalen gespen

- Totale lengte met buikbanden / culet: ca. 60 cm voor, ca. 66 cm achter (gemeten vanaf het hoogste schouderpunt)

- Borstomtrek: van ca. 120 cm (voor een strakke pasvorm) tot max. 140 cm (verstelbaar met riemen en gespen)

- Halslijn (diameter): ca. 18,5 cm

- Gewicht: ongeveer 6,5 kg


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.