Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Hanwei Paper Crane Katana

Hanwei Paper Crane Katana

€ 2799.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMHN-SH2294

Hanwei Paper Crane Katana.

De Paper Crane Katana is zonder twijfel het hoogste kwaliteitsniveau van Hanwei zwaardsmeden dat momenteel beschikbaar is.

Het lemmet is gesmeed uit Hanwei's eigen Tamahagane staal en het beslag weerspiegelt de sfeer van het Japanse theater.

De naam van de katana is afgeleid van de kunst van het vouwen van papier (origami) en de afgebeelde papieren kraanvogels sieren de kenmerkende tsuba, evenals fuchi en kashira, die hoge kwaliteit nanako (dot stitch-achtergronden) hebben.


Details:

Materiaal mes: Tamahagane-staal

Totale lengte: ca. 99,7 cm

Lemmetlengte: ca. 71,1 cm

Lengte handgreep: ca. 26 cm

Gewicht: ongeveer 1042g

Zwaartepunt: ca. 10,3 cm voor de beschermkap

Breedte lemmet bij beschermkap: ca. 3,1 cm

Lemmetdikte bij de beschermkap: ca. 6 mm

Lemmetdikte aan de punt: ca. 4 mm

Artikelnummer fabrikant: SH2294

De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.

De Menuki tonen mimemaskers, die zowel in het Japanse als in het westerse theater worden gebruikt. De saya herbergt een kozuka versierd met muziekinstrumenten uit het theater. Het origami-thema wordt ook overgedragen op de buitengewone, handgeweven zijden sageo, die het resultaat is van vele uren vakkundig werk aan het weefgetouw.

Tamahagane Steel wordt geproduceerd door een traditionele Japanse staaloven, de Tatara, te bouwen en te stoken. Deze houtskool gestookte oven produceert zeer zuiver staal uit ijzerzand. De resulterende stalen kera (bloesem) kan worden gebroken en gescheiden in verschillende stukken met verschillende niveaus van koolstofgehalte, waaruit vervolgens de bladkern en de bladschede worden gevormd.

De mesmantel wordt nu herhaaldelijk gesmeed en gevouwen om slakinsluitingen en holtes te verwijderen. Het wordt vervolgens rond de kern van het mes gesmeed voordat het resulterende stuk tot een mes wordt gesmeed, traditioneel Kobuse-making genoemd. Zorgvuldige warmtebehandeling, vormgeving en vervolgens polijsten onthullen zowel de hada als de witte deeltjes van de hamon.

Het resultaat van dit proces is een katana, die niet alleen zeer geliefd is bij verzamelaars met zijn smaakvolle uiterlijk, maar ook een uiterst functioneel mes, dat door zijn koolstofhoudende coating een bijzonder harde snijkant heeft en een uitstekende weerstand en schokabsorptie door naar de zachtere kern. Een product van uitzonderlijke kwaliteit van Hanwei!