Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Helm van Robert de Bruce, Middeleeuwse Bascinet met aventail, 1,6 mm staal, 14e-15e eeuws

Helm van Robert de Bruce, Middeleeuwse Bascinet met aventail, 1,6 mm staal, 14e-15e eeuws

€ 169.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1716181600

Helm van Robert de Bruce, Middeleeuwse Bascinet met aventail, 1,6 mm staal, 14e-15e eeuws.

Met messing kroon en Maliënkolder bescherming.

Let op: deze middeleeuwse helm is ontworpen om goed te passen.Voor individuele aanpassing aan het hoofd moet het daarom eventueel ter hoogte van de wang iets omhoog worden gebogen.

De bekkenkap, ook wel ketelkap of bascinet genoemd, ontwikkelde zich in het begin van de 14e eeuw uit de zogenaamde hersenkap en was tot in de 15e eeuw wijdverbreid in heel Centraal-Europa.

De laat-middeleeuwse bascinet die wij aanbieden is gebaseerd op de helm op het beroemde bronzen beeld van Robert I van Schotland (1274-1329) in Bannockburn. In 1314, na jaren van strijd tegen de Engelse kroon, versloeg koning Robert (algemeen bekend als Robert Bruce of Robert the Bruce) het leger van Edward II van Engeland in de Slag bij Bannockburn, een cruciale slag die uiteindelijk leidde tot het herstel van de Schotse onafhankelijkheid. Naast de legendarische William Wallace is Robert Bruce tot op de dag van vandaag een van Schotlands meest gevierde historische figuren.

Deze bascinet uit het begin van de 14e eeuw is gemaakt van 1,6 mm (16 gauge) staal en heeft een gedetailleerde geklonken koperen kroon. Om de nek en nek te beschermen heeft de helm een maliënkolder op schouderlengte. Het 4-in-1 kettinggaas bestaat uit 1,6 mm dikke, niet-geklonken ronde stalen ringen met een binnendiameter van ca. 9 mm. Aan de afneembare aventail is een gestanste, ca. 4 cm brede leren strook stevig vastgenaaid, die via zogenaamde vervelles (kleine uitstekende ankerpunten of klinknagels met gaten) aan de onderrand van de helm wordt bevestigd en met een dun leerkoord wordt vastgezet . De helmlaan kan naar wens worden verwijderd of opnieuw worden bevestigd.

Het zwartgeblakerde interieur is voorzien van een dunne, verstelbare leren inleg en de verstelbare kinriem van 3 mm bruin leer is voorzien van een messing (antieke afwerking) gesp.

Deze mooie, draagbare helm is geschikt voor lichtshowgevechten, re-enactment, LARP, toneel of TV/film en zal je transformatie tot een trotse ridder of nobele koning perfect maken. Natuurlijk is het ook een uitstekende aanvulling op de schatkamer van elke helmverzamelaar en is het ook een prachtig pronkstuk of decoratief object voor alle liefhebbers van de Schotse geschiedenis.


Details:

- Materiaal: 1,6 mm staal, lederen inleg en kinriem, messing gesp

- Helm aventail: maliënkolder van ronde, niet-geklonken stalen ringen, ID 9 mm

- Geschikt voor een hoofdomtrek tot ca. 69 cm

- Lange binnenafstand (achterhoofd tot voorhoofd): ca. 23 cm

- Korte binnenafstand (oor-oor): ca. 21 cm

- Hoogte (zonder aventail): ca. 25 cm

- Lengte van de aventail (volledig uitgerekt): ca. 30 cm

- Gewicht (met aventail): ca. 4,35 kg


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.