Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Hondekop - Varkenssnuit Helm, kasteel Churburg ca. 1395, 1,2 mm staal

Hondekop - Varkenssnuit Helm, kasteel Churburg ca. 1395, 1,2 mm staal

€ 199.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1764000077

Hondekop - Varkenssnuit Helm, kasteel Churburg ca. 1395, 1,2 mm staal.

De Hondekop, die tot ongeveer 1420 populair was bij ridders en krijgers in heel Europa, is een variant van de laatmiddeleeuwse waskomkap (ook wel ketelkap of bascinet genoemd). Het karakteristieke ontwerp van het vizier met een uitstekende "snuit" (voor meer bescherming en betere ventilatie) gaf deze helm zijn naam. Varkenssnuit is een andere, maar zeldzame term voor dit type helm.

De vizierhelm die wij hier aanbieden is een replica van een origineel stuk uit de 14e eeuw (ca. 1395), dat tegenwoordig te bewonderen is in de wapenkamer van de Churburg (Castel Coira) in Zuid-Tirol.

Het is gemaakt van 1,2 mm staal en heeft een volledig verwijderbaar gelaatsscherm dat stevig op zijn plaats wordt gehouden met klikpennen. Het vizier is voorzien van een ca. 15 cm lange, 1 cm brede kijkgleuf en de vele ronde uitsparingen aan de rechterzijde zorgen voor de nodige luchtcirculatie. De zogenaamde vervelles (kleine uitstekende klinknagels met gaten) die aan de zijkanten en onderkant van de helm zijn bevestigd, worden gebruikt om een kettingpantser te bevestigen (het pantser is niet bij de levering inbegrepen).

De gezwarte binnenkant heeft een verstelbare, gewatteerde inleg van katoenweefsel, die met stabiele naden aan de rand van de helmbel is bevestigd. De kinriem van bruin leer, 3 mm dik, is verstelbaar en heeft een messing gesp.

Deze prachtige, draagbare ridderhelm maakt je transformatie tot een trotse ridder gewoon perfect. Natuurlijk is het ook een uitstekende decoratieve toevoeging aan de schatkamer van elke helmverzamelaar.


Details:

- Materiaal: 1,2 mm staal, stoffen voering (gewatteerd) en leren kinriem

- Geschikt voor een hoofdomtrek tot ca. 64 cm

- Lange binnenafstand (achterhoofd tot voorhoofd): ca. 22 cm

- Korte binnenafstand afstand (oor-oor) : ca. 19 cm

- hoogte: ca. 28 cm

- Gewicht: ca. 2,3 kg


Bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar iets afwijken.