Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

John Lee 47 Ronin Katana

€ 339.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HSD-85758

John Lee 47 Ronin Katana.

Aan het begin van de 18e eeuw kregen de twee prinsen Kamei Korechika en Asano Naganori de opdracht van de shogun om een receptieceremonie voor te bereiden voor de gezant van de keizer. De twee waren afhankelijk van de corrupte ceremoniemeester Kira Kozuke, die hen over hoofse etiquette moest leren. Hiervoor verwachtte hij echter gulle giften en giften. In tegenstelling tot Kamei weigerde Asano hen, waarop hij bijzonder slecht werd geïnstrueerd, beledigd en geprovoceerd door de ceremoniemeester. Na een tijdje volharden brak Asano eindelijk de kraag en viel hij Kira aan met zijn mes. Hoewel hij hem slechts licht verwondde, stond op dit misdrijf de doodstraf en pleegde Asano seppuku, rituele zelfmoord.

Onder Asano's volgelingen waren 47 samoerai, die na de dood ronin (meesterloze samoerai) werden. Hoewel ze wisten dat vendetta hun eigen dood zou betekenen, bedachten ze een plan om de ceremoniemeester te vermoorden. Na maanden van voorbereiding slaagden ze er eindelijk in om in Kira's landhuis in te breken, hem te executeren en vervolgens zijn hoofd af te hakken. Nadat ze hun hoofd op Asano's graf hadden gelegd, gaf de ronin zich over. Omdat ze hun meester hadden gewroken en dus handelden in overeenstemming met de samoerai-code van eer, stond de shogun zelfmoord door seppuku toe, waarbij ze niet als gewone criminelen werden geëxecuteerd. Deze gebeurtenis wordt beschouwd als een uitstekend voorbeeld van de onvoorwaardelijke loyaliteit en loyaliteit van de samoerai aan hun meester.

De John Lee 47 Ronin Katana is bedoeld om de kracht en loyaliteit van de meesterloze samoerai te weerspiegelen. Deze katana heeft een scherp, met de hand gesmeed lemmet van 9260 verenstaal in de Shobu-Zukuri stijl met een voller (Bo-Hi). De handgreepopwinding (Tsuka-Ito) bestaat uit zwart leer. De saya is gemaakt van zwart gelakt hout en is voorzien van een zwart-witte katoenen sageo.

Bijzondere eigenschappen:

- Scherp mes

- Hoogwaardige fittingen

Details:

- Materiaal mes: 9260 koolstofstaal

- Totale lengte: ca. 105 cm

- Lemmetlengte: ca. 72 cm

- Lengte handgreep: ca. 32,5 cm

- Gewicht: ongeveer 1300g


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.