Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse Hoofdgewaden zelf maken ( tekst in Duits )

Middeleeuwse Hoofdgewaden zelf maken ( tekst in Duits )

€ 39.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-2221021300

Sluier, circlet, coife, muts, pet of kap? ( Boek is in Duits geschreven )

Om een authentieke weergave van een middeleeuws personage te geven, heeft u een passend hoofddeksel uit die tijd nodig. Dit zorgvuldig onderzochte en rijk geïllustreerde boek biedt een grote verscheidenheid aan hoofdbedekkingen door de eeuwen heen.

De auteurs presenteren voorbeeldige historische bronnen die de basis vormen voor hun interpretaties en geven ook advies over het dragen van de hoofdtooien. De bronnen voor naai-instructies variëren van vroegmiddeleeuwse afbeeldingen gevonden in de Maciejowski-bijbel en de Codex Manesse tot archeologische vondsten uit de Middeleeuwen uit Londen en vondsten uit de late Middeleeuwen uit Kempten in de Allgäu, Zuid-Duitsland.

Dit boek bevat een inleiding tot de benodigde werktechnieken. Duidelijke en gemakkelijk te begrijpen instructies en afbeeldingen leiden u door het werkproces. Zo kan zelfs een leek patronen maken, verschillende naadsoorten naaien en mooie snijranden naaien. Een sectie over materialen zorgt ervoor dat u de juiste stoffen en kleuren kunt kiezen.