Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling

Maldon Vikingzwaard, Scherp

€ 389.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-0110501507

Maldon Vikingzwaard, Scherp.

De Maldon Viking uit de Battlecry-collectie is een licht, wendbaar en duurzaam mes dat weerspiegelt wat deze stijl tot een formidabel en bijna legendarisch ontwerp maakte.

Gemaakt om schilden, maliënkolders en dik bont of leren harnassen te hanteren, was het een match voor elk handwapen van zijn tijd.

De halfronde punt was in staat om het doel krachtig te doorboren zonder te blijven haken of haken, terwijl de goed geslepen snijkant, die niet te breed en niet te smal was, een breed scala aan combinatieaanvallen met één hand mogelijk maakte.

Het handvat met de uitgesproken pommel gaf de gebruiker een stevige grip en zorgde voor een snel draaipunt dat gemakkelijk te manipuleren was voor veelzijdige acties.

Het vermogen om snelle aanvallen met één hand uit te voeren, maakte hem ideaal voor gevechten met een schild, maar ook zeer effectief in combinatie met een saxofoon of zelfs een vuistbijl.

Met zijn unieke schaduwachtige tint kun je je gemakkelijk voorstellen dat een zwaard als de Maldon opzettelijk verduisterd wordt voor een nachtelijke schermutseling in het noorden.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom deze stijl zo gevreesd en zo invloedrijk was.

Inclusief een bijpassende schede met riemlussen en een certificaat van echtheid, ondertekend door elke smid die uw mes bij elke stap van het smeedproces heeft aangeraakt.

Het mes is geslepen.


Details:

- Materiaal mes: 1065 koolstofstaal

- Totale lengte: ca. 92,7 cm

- Lemmetlengte: ca. 77,8 cm

- Lemmetbreedte: ca. 4,7 cm

- Gewicht: ca. 1080 gram