Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Messing lamellar pantserschalen 90 mm x 30 mm (25 stuks)

Messing lamellar pantserschalen 90 mm x 30 mm (25 stuks)

€ 22.99 ( 25st.)
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1016755225

Messing lamellar pantserschalen 90 mm x 30 mm (25 stuks).

Schaalpantser en lamellair pantser behoren tot de oudste vormen van plaatpantser. Beide bestonden uit overlappende bloedplaatjes (lamellen) die in horizontale rijen met elkaar verweven waren in een dicht patroon dat lijkt op vissenschubben. Terwijl schaalpantser bovendien werd geregen, genaaid of geklonken aan een stabiele basis van gewatteerde stof of sterk leer, had lamellair pantser geen ondersteunend materiaal nodig.

Ze waren wijdverspreid in vele culturen en tijdperken en kwamen in een grote verscheidenheid aan stijlen, vormen en patronen. Het materiaal was gevarieerd, variërend van metalen zoals ijzer, staal en brons tot dik, massief leer en zelfs hoorn of ivoor.

Met goed vakmanschap was dit type pantser bijna ongevoelig voor snij- en steekwonden en bood het ook bijzonder goede bescherming tegen botte wapens. Schaalpantser / lamellair pantser was populair bij krijgers uit het Midden-Oosten, Azië, maar ook bij de Romeinen en Vikingen en werd tot ver in de Middeleeuwen gebruikt.

De hier aangeboden set van 25 losse messing schubben is het ideale accessoire voor de veeleisende re-enactor die zelf zijn schaalpantser wil bouwen. De weegschaal is perfect voor je eigen doe-het-zelf-projecten, maar ook ideaal als vervanging of reserve voor bestaand pantser dat je wilt repareren, aanpassen of uitbreiden.

De platen zijn gemaakt van ca. 0,6 mm (22 gauge) messing en hebben 8 gaten.


Details:

- Schuurset, 25 stuks

- Materiaal: messing

- Schaalmaat (lengte x breedte): ca. 90 x 30 mm

- Schaaldikte: ca. 0,6 mm (22 gauge)

- Diameter van de gaten: ca. 3 mm Ø

- Gewicht: 1 weegschaal ca. 13 g, set (25 stuks) ca. 325 g


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.