Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Ridder Harnas, Carlos V, 16e eeuws Compleet

Ridder Harnas, Carlos V, 16e eeuws Compleet

€ 3869.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMMT-908

Pantser van de Spaanse Koningen, Marto.

Best of The Best Quallity!

Hoewel de oorsprong van pantsers voor gevechten teruggaat tot de Egyptische tijd en ontwikkeld werd met de Grieken en Romeinen, is het bekendste middeleeuwse pantser gemaakt van stalen of ijzeren platen die aan elkaar zijn bevestigd met haken, moeren en spijkers, en de krijger met riemen en gespen houdt .

Pantser bereikte perfectie in de middeleeuwen en in het midden van de 16e eeuw veranderde het in een luxueus kledingstuk voor de krijger, versierd en versierd met de schoonheid van beeldhouwen en metaalbewerking.

Vanaf de 18e eeuw werden ze alleen gebruikt als onvergelijkbare versiering voor kastelen, paleizen, musea en al die plaatsen die een mooie historische herinnering in hun verblijf willen inbouwen.

Een van de grootste en rijkste wapencollecties ter wereld wordt bewaard in het Royal Arms Museum in Madrid, met voornamelijk stukken uit de 16e eeuw van Charles I, waaruit Marto inspiratie putte om te reproduceren in verschillende maten of schalen, waarbij de gebruikte materialen lijken erg op de originelen: ambachtelijk gevormd ijzer en staal, brokaten en houten voetstukken die het metaal een antiek patina geven dat het beschermt tegen externe oxidatie.


Details:

- Hoogte: ca. 200 cm

- Gewicht: ongeveer 50 kg

- Inclusief houten sokkel

- Inclusief: Kwaliteitscertificaat

- Sierlijk pantser van hoge kwaliteit 

Uitgebreide specificaties

Hoogte incl. sokkel ca. 200 cm
Gewicht ca. 50 kg
Maat platform 55 x 55 cm