Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Ridderharnas - Harnas, Tempeliers Harnas 15e eeuws

Ridderharnas - Harnas, Tempeliers Harnas 15e eeuws

€ 3855.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBMMT-945.1

Dit Tempeliers Harnas is in ware grootte gemaakt in Spanje.

Best of The Best Quallity!


Handgemaakt van 1,0-1,5 mm dik staal

De gelakte afwerking heeft een imitatie-zinkpatina

Totale hoogte inclusief voet ca. 200 cm

Hoogte van het harnas zonder voet ca. 175 cm

Gewicht van het harnas zonder schild en zwaard ca. 39,5 kg

Het zwaard weegt ongeveer 3 kg en het schild ongeveer 2,4 kg

Houten voet van ongeveer 56x56 cm

Gedeeltelijk gedemonteerd geleverd - montage vereist


Omdat dit harnas volledig met de hand wordt gemaakt door de ervaren wapenmeester, is de productie beperkt tot ongeveer 30 harnassen per jaar.

Dit is slechts een decoratief pantser, niet geschikt voor gevechten of ander praktisch gebruik! 

Premium kwaliteit van Marto, gemaakt in Toledo (Spanje).


Onze ervaring met het Tempelierspantser

Het harnas is gemonteerd op een stevige houten structuur die door de poten loopt. De houten structuur is in het midden verdeeld (ongeveer waar het zwembad is) met een slot dat is verbonden met twee schroeven of bouten.

Het onderste deel van de standaard imiteerde de benen van de ridder. Om de delen onder het kuras zit een fluwelen rok en daarover is een korte maliënkolder bevestigd. Het is echter slechts een korte "rok" gemaakt van kettinggaas. Het oppervlak van alle stalen platen van het pantser is verchroomd. Het is daarom niet nodig om het pantser regelmatig te ontvetten en te conserveren. Gewoon uitpakken, monteren en weergeven. Op het kuras bevinden zich donkere decoratieve etsen van de Tempelierskruisen.

In tegenstelling tot Marto's foto's, hebben we het harnas gefotografeerd zonder de mantel, zodat je kunt zien hoe het harnas er van achteren uitziet. De handschoenen zijn elk versierd met een koperen kruis op de handschoenen.

De basis van het harnas is zeer nobel verwerkt. De bovenkant is bedekt met mooi imitatieleer. De hoeken en de openingen voor de punt van het schild en het zwaardblad zijn geplateerd met roestvrij staal. De tassets, armen en helm zijn met sterke leren banden aan de rest van het harnas vastgemaakt. De voorplaat (borstplaat) is met een soort sloten/inkepingen verbonden met de achterplaat. Hierdoor is het kuras eenvoudig te monteren en demonteren. De houding van het harnas is zo ontworpen dat de ridder het zwaard en schild kan vasthouden alsof hij wachtdienst heeft. De leveringsomvang omvat twee stukken draad die de handschoenen met het zwaard en schild verbinden en tegelijkertijd voorkomen dat de een of de ander naar beneden valt, bijvoorbeeld wanneer er wordt geduwd.

Hoewel het pantser grotendeels machinaal is gemaakt, zijn de algemene vorm en vooral alle details erg goed gedaan. De kwaliteit van de afwerking toont de lange traditie van metaalproductie in Toledo (Spanje). Dit harnas zal worden genoten door mannen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Orde van de Tempeliers, of degenen die de ziel van een ridder hebben en de traditionele waarden van deze Orde waarderen (geloof, moed, naastenliefde, gerechtigheid, barmhartigheid, vrijgevigheid, adel) en vertrouwen). Last but not least kan zo'n Tempelierspantser dienen als een prachtige aanvulling op historisch gestileerde interieurs.