Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse Beukelaar Schild met Fleur-de-Lys

Middeleeuwse Beukelaar Schild met Fleur-de-Lys

€ 126.95
Plaats op bestellijst
Artikelcode: HVBIS-1224

Middeleeuwse Beukelaar Schild met Fleur-de-Lys.

Doorsnede ongeveer 30 cm

Materiaaldikte ca. 1,5 mm

Lelies in de heraldiek worden beschouwd als een symbool van zuiverheid en onschuld. Ze zijn symbolen van de Heilige Maria en van die mensen die zich onderwerpen aan het beschermheerschap van de Heilige Moeder (bijvoorbeeld koningen van Frankrijk). In de driedeling van de bloem van de heraldische lelie symboliseert het de Heilige Drie-eenheid van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

In de Franse heraldiek is de lelie bekend onder de naam Fleur-de-Lys, Fleur de lys, ook bekend als Fleur de Lis, Frans voor "leliebloem", "leliebloem" duidt deze heraldische lelie aan met speciale verwijzing naar Frankrijk.

Wapen van het Koninkrijk Frankrijk (1376-1789) en het wapen van het Île-de-France tot op de dag

De Merovingische koning Clovis I zou na zijn bekering tot het christendom lelies als zijn wapen hebben gekozen. Er wordt gezegd dat het hem door een engel is gegeven. Om de mystiek verder uit te breiden, ontstond er een legende waarin de Fleur-de-Lis in de 5e eeuw door de Maagd Maria aan de Merovingische koning Clovis werd geschonken. De katholieke kerk bevestigde later de legende door Maria met dit symbool te associëren.