Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse messing lamellar pantserschalen 13 mm x 22 mm met middenrib (25 stuks)

Middeleeuwse messing lamellar pantserschalen 13 mm x 22 mm met middenrib (25 stuks)

€ 8.99 (25st.)
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1016755725

Middeleeuwse messing lamellar pantserschalen 13 mm x 22 mm met middenrib (25 stuks).

Schaalpantser en lamellair pantser behoren tot de oudste vormen van plaatpantser. Beide bestonden uit overlappende bloedplaatjes (lamellen) die in horizontale rijen met elkaar verweven waren in een dicht patroon dat lijkt op vissenschubben. Terwijl schaalpantser bovendien werd geregen, genaaid of geklonken aan een stabiele basis van gewatteerde stof of sterk leer, had lamellair pantser geen ondersteunend materiaal nodig.

Ze waren wijdverspreid in vele culturen en tijdperken en kwamen in een grote verscheidenheid aan stijlen, vormen en patronen. Het materiaal was gevarieerd, variërend van metalen zoals ijzer, staal en brons tot dik, massief leer en zelfs hoorn of ivoor.

Met goed vakmanschap was dit type pantser bijna ongevoelig voor snij- en steekwonden en bood het ook bijzonder goede bescherming tegen botte wapens. Schaalpantser / lamellair pantser was populair bij krijgers uit het Midden-Oosten, Azië, maar ook bij de Romeinen en Vikingen en werd tot ver in de Middeleeuwen gebruikt.

De hier aangeboden set van 25 losse koperen schalen is het ideale accessoire voor de veeleisende re-enactor die zijn eigen schaalpantser wil bouwen, bijvoorbeeld een Romeinse Lorica Squamata. De weegschaal is perfect voor je eigen doe-het-zelf-projecten, maar ook ideaal als vervanging of reserve voor bestaand pantser dat je wilt repareren, aanpassen of uitbreiden.

De plaatjes zijn gemaakt van ca. 0,4 mm (26 gauge) messing en hebben een centrale ribbe en 5 gaten. Door het grotere gat kunnen de individuele schalen aan een steun worden vastgemaakt, genaaid of geklonken, en de kleinere gaten aan de lange zijden zijn bedoeld om de schalen met elkaar te verbinden voor stabiliteit.


Details:

- Schuurset, 25 stuks

- Materiaal: messing

- Schaalmaat (lengte x breedte): ca. 22 x 13 mm

- Schaaldikte: ca. 0,4 mm (26 gauge)

- Diameter van de gaten: groot gat ca. 3 mm Ø, kleine gaten ca. 1,5 mm Ø

- Gewicht: 1 schaal ca. 1 g, set (25 stuks) ca. 25 g


Bovenstaande specificaties kunnen enigszins verschillen van exemplaar tot exemplaar.