Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse stalen gelamelleerde pantserschalen 25 mm x 35 mm met middenrib (25 stuks)

Middeleeuwse stalen gelamelleerde pantserschalen 25 mm x 35 mm met middenrib (25 stuks)

€ 4.25 (25st.)
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1016755525

Middeleeuwse stalen gelamelleerde pantserschalen 25 mm x 35 mm met middenrib (25 stuks).

Schaalpantser en lamellenpantser behoren tot de oudste vormen van plaatpantser. Beiden bestonden uit overlappende platen (lamellen) die in horizontale rijen met elkaar verweven waren tot een dicht netwerk dat deed denken aan vissenschubben. Terwijl schaalpantser bovendien werd geregen, genaaid of geklonken aan een stabiele basis van gewatteerde stof of sterk leer, had lamellaire bepantsering geen ondersteunend materiaal nodig.

Ze waren wijdverbreid in vele culturen en tijdperken en kwamen in een grote verscheidenheid aan stijlen, vormen en patronen. Het materiaal was gevarieerd, van metalen als ijzer, staal en brons tot dik, massief leer en zelfs hoorn of ivoor.

Met goed vakmanschap was dit type pantser bijna ongevoelig voor snij- en steekwonden en bood het ook een bijzonder goede bescherming tegen botte wapens. Schaalpantser / gelamelleerd pantser was populair bij krijgers uit het Midden-Oosten, Azië, maar ook bij de Romeinen en Vikingen en werd tot ver in de Middeleeuwen gebruikt.

De hier aangeboden set van 25 losse stalen weegschalen is het ideale accessoire voor de veeleisende re-enactor die zelf zijn schaalpantser wil bouwen. De weegschalen zijn perfect voor je eigen doe-het-zelf projecten, en ook ideaal als vervanging of reserve voor bestaande bepantsering die je wilt repareren, aanpassen of uitbreiden.

De platen zijn gemaakt van ca. 0,5 mm (25 gauge) staal en hebben een centrale ribbe en 5 gaten. Door het grotere gat kunnen de afzonderlijke schalen aan een steun worden vastgemaakt, genaaid of geklonken, en de kleinere gaten aan de lange zijden dienen om de schalen met elkaar te verbinden voor stabiliteit.


Details:

- Schaaldelen, 25 stuks 

- Materiaal: onbehandeld staal (niet verzinkt/roestend)

- Schaalgrootte (lengte x breedte): ca. 35 x 25 mm

- Schaaldikte: ca. 0,5 mm (25 gauge)

- Diameter van de gaten: groot gat ca. 3 mm Ø, kleine gaten ca. 2 mm Ø

- Gewicht: 1 weegschaal ca. 4 g, set (25 stuks) ca. 100 g


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.