Ridderwebshop Dragonheart
Al meer dan 20 jaar een begrip in Europa!
Mijn bestellijst
0 productenproductproducten
Bekijk bestelling
Terug naar overzicht

Middeleeuwse Handschoenen ( slacht om Visby 14e eeuws )

Middeleeuwse Handschoenen ( slacht om Visby 14e eeuws )

€ 369.99
Plaats op bestellijst
Artikelcode: DHBM-1064000540

Middeleeuwse handschoenen uit de slag bij Visby, 14e eeuw, type III.

Staal en leer, verschillende kleuren

Deze gepantserde handschoenen in de stijl van een brigantijn zijn gebaseerd op een vondst (nr. 3) uit Korsbetningen (eiland Gotland, Zweden), het slagveld net buiten de stadsmuren van Visby waar op 27 juli 1361 een Gotlands boerenleger vocht tegen de Deense verovering die Gotlands vocht, werd verpletterd door het leger van de Deense koning Valdemar IV Atterdag.

De gevechtshandschoen die we hier als paar aanbieden is met de hand gesmeed uit 1,5 mm dik staal. De kleine stalen platen die de grote manchet, handrug en vingers vormen, zijn omwikkeld met leer en stevig op hun plaats bevestigd met stalen klinknagels. Daarnaast is het bovenwerk aan de buitenzijde voorzien van extra metalen platen voor de knokkels, de gehele duim en delen van de vingers. Binnenin is een handschoen van zacht leer genaaid. De lange, bevestigde manchet heeft een verstelbare leren riem met een koperen gesp voor een comfortabele, op maat gemaakte pasvorm om de pols.

Deze gelede lederen en plaathandschoenen bieden een combinatie van bescherming, mobiliteit en comfort. Ze zijn het meest geschikt voor laatmiddeleeuwse omgevingen en zijn bijzonder geschikt voor het afbeelden van een 14e-eeuwse Noord-Europese krijger. Een ideaal accessoire voor re-enactment en LARP!


Details:

- Materiaal: echt leer, staal

- Beschikbare kleuren: zwart of bruin

- One size (handschoenmaat ca. 9 tot 10, biedt voldoende ruimte voor sterke handen)

- Gewicht (paar): ca. 1550 g


De bovenstaande specificaties kunnen per exemplaar enigszins verschillen.